Radku čím je to,že ty pahlízy jsou nahnědlé? Samozřejmě hnilobu poznám...
Odontoglossum fotky
Re: Odontoglossum fotky
Evo i Radku, máte je moc pěkné.Cristatelum mám taky, mám ho pěkně narostlé ,ale nechce se mu kvést,třeba později.....chladno má.

Věra píše:Evo i Radku, máte je moc pěkné.Cristatelum mám taky, mám ho pěkně narostlé ,ale nechce se mu kvést,třeba později.....chladno má.
Radku čím je to,že ty pahlízy jsou nahnědlé? Samozřejmě hnilobu poznám...![]()
![]()
Světlem.
Po třech letech konečně rozkvetlo Odontoglossum gloriosum. Napoprvé udělalo 24 květů velkých 4 x 6 cm. Rostlina je původem z kolumbijských And, kde roste ve výšce od 2000 do 2800 metrů.
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Radku je krásný, čekání se vyplatilo, hezký aranžmá s tou kapradinkou 
Krásná rostlina i květy
Báječná. Už asi moc studená na bytové podmínky, ale moc pěkná
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Radku, moc pěkné kvetení !!
Kvete mi Odontoglossum sceptrum a nikde ho tu nemůžu najít, tak sem pár fotek přidám. Rostlina pochází z Kolumbie, kde roste až do výšky 2800 metrů, tudíž patří k chladnomilným druhům.
Myslím, že toto je dobrý příklad toho, jak je mnohdy přeceňováno hnojení orchidejí. Já své rostliny hnojím velmi málo (maximálně do 100 mikrosiemens při každé zálivce) a přes zimu ještě méně. Přesto tato rostlina, navíc pěstovaná epifytně, vytvořila dvě květenství celkem s 26 květy (4,5 x 5 cm). Zřejmě jsou pro život orchidejí důležitější jiné faktory než polovina mendělejevovy tabulky rozpuštěná ve vodě
Myslím, že toto je dobrý příklad toho, jak je mnohdy přeceňováno hnojení orchidejí. Já své rostliny hnojím velmi málo (maximálně do 100 mikrosiemens při každé zálivce) a přes zimu ještě méně. Přesto tato rostlina, navíc pěstovaná epifytně, vytvořila dvě květenství celkem s 26 květy (4,5 x 5 cm). Zřejmě jsou pro život orchidejí důležitější jiné faktory než polovina mendělejevovy tabulky rozpuštěná ve vodě
Naposledy upravil(a) radzak dne čtv 11. dub 2013 0:02:09, celkem upraveno 3 x.
No Radku
...to je teda úrodička, krása 
Moc se mi líbí.