Paphiopedilum

Cypripedium, Paphiopedilum, Phragmipedium …
Odpovědět
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Re: Paphiopedilum

Příspěvek od HAKI »

Zdenka píše:Mám oddělek Paphiopedilum callosum od Paphia

Já mám oddělek taky od Paphia.A to Paph.fowlielii také mě takto narůstal jako tobě. Tak jsem odstranila spodní listy a zasadila níže aby nově tvořící kořínky byly v substrátu. Možná máš velký květináček?Já mám průměr 5cm. Pak mám ještě oddělek Paph.sukhakulii-ale ten se mě oddělil při přesazování .Pafíčko mělo dlouhatánský kořen (nešlo to nikam)tak jsem ho dala do delší mističky+kapradí. Oddělky rostou pomalu chce to čas držím je víc na světle. Pošlu ti foto jak to mám.
Paph.sukhakuliiObrázek
Paph.fowliei
Obrázek

Ještě přidávám foto Paph.fowlielii jak vypadalo 9.3.09 ;) Kořeny se pak tvořily nad tím úplně spodním listem.http://haki1.rajce.idnes.cz/Paphiopedilum-pestovani/#019-Paph._fowliei-oddelek_9.3.09.jpg
Obrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Mám ho zasazený ještě od Paphia a je u něj zbytek staré růžice, vlastně už jen poslední list. Myslíš tedy, že se mám podívat dovnitř, jak je na tom s vlastními kořeny? Nechtěla jsem s ním hýbat, aby si udělal vlastní kořenový systém. Napadlo mne omotat ten kmínek mechem a nehýbat s ním, co ty na to?
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Aha tak je ještě v rašeliníku. No přesadila bych ho už do substrátu- jemnějšího.Je jedno co dáš já jsem dala coco chips +piniovou kůru ale malý kousky. Použila jsem obal od šamponu -nic tvarově vhodného(dlouhého) mě nenapadlo.Dát raději menší utvar aby to dobře vysychalo. Když roste určitě kořeny má. Tak ho pak vyfoť jaké má kořeny -myslím že to bude dobrý. ;)
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Díky. Přemýšlela jsem nad tím, v čem to byl zasazený. Najdu nějakou vhodnou nádobku, napadá mne malá PET lahev (půllitrová), to by mohlo velikostí vyhovovat. Asi se nemám pokoušet kořeny nějak smotávat?
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Ne ne kořeny moc netvarovat-nebo jak to mám nazvat.Oddělek nebude mít ještě moc kořenů. Ta půllitrová pet lahev se mě zdá moc velká.Víš co je na fotu ?První moje malá lahvička kterou jsem použila na přesazení pafíčka je od barvy na vlasy je v tom krémový peroxid.Myslím že většina žen se občas nabarví doma sama.Je to jen typ nic jiného mě tenkrát nepadlo do ruky. :)
Obrázek
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Teď je to celé v polovině PET lahve 1,5 l, takže dost velké, pravděpodobně kvůli staré růžici. O víkendu to zkusím vyklopit.
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

V brněnském hornbachu jsem objevila tento papuč,přiznám se s tím jsem se nesetkala
Přílohy
DSC00427.JPG
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

teoreticky by to mohlo být Paph. Envy Green (malipoense x primulinum)
Hezký den
Pavel
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Pěkný,mám podobný z hornbachu. :P
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Děkuji moc!! :D
Odpovědět