mechy, rašeliníky
Re: mechy, rašeliníky
Je to ten netropický druh, takže vhodný k osázení venkovních rašelinišť. Roste dobře a zachraňuje se v něm výtečně. Používám ho na záchranu nebo probuzení spících pahlíz. Třeba starou pahlízu Ancistrochila jsem v něm probudil a tím pádem jsem takto přišel ke dvěma rostlinám. Jinak by stará pahlíza normálně zašla. Dá se to. Vámi vyobrazený druh je ale určitě lepší pro tyto účely. Jen jsem o něj ještě nezavadil. Myslím tím o živý.....
Tak to asi teda nemám
Posílám fotku něčeho, co jsem doma našla - můžu v tom mít orchideje bez kořenů nebo raději ne? Už je tam mám asi 14 dnů a ten mech je pořád zelený, neplesniví, orchideje taky ještě neplesniví...
Posílám fotku něčeho, co jsem doma našla - můžu v tom mít orchideje bez kořenů nebo raději ne? Už je tam mám asi 14 dnů a ten mech je pořád zelený, neplesniví, orchideje taky ještě neplesniví...
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
To je podobný mech, co nám tady v parku taky roste, vymáčela jsem ho od breber a taky funguje, i když snadněji prosychá.
Díky Katko,
katky si zatím nestěžují, takže je v tom mechu nechám. Třeba se vzpamatují.
katky si zatím nestěžují, takže je v tom mechu nechám. Třeba se vzpamatují.
Zrovna v tomhle rašeliníku jsem koupila dnes masdevalii. Jsou tam zelené kousky, ale fakt spíš kousky. Dal by se rozpěstovat, nebo ho blbě utrhli a chcípne?
Určitě se dá rozpěstovat. Stačí ti velký květináč, do kterého dáš směs rašeliny a písku a zasadíš rašeliník. Potom vemeš vysokou podmisku tak, aby byl květináč do poloviny ve vodě a rašeliník by měl bez problémů růst. Pak už stačí k tomu přisadit nějakou masožravku, nejlépe rosnatku a bude to úplná paráda....

Rosnatky mám šest květináčků. Kamarád poslal pro děti, půlku jsme si tedy nechali, jako že budou Jáchyma. No hádej, kolikrát je zalil. Takže rašeliník si pustí kořínky?
U rašeliníku se o něčem jako kořínky nedá přímo mluvit. Ale jinak rašeliník se dá namnožit velmi dobře. Stačí ho vzít menší hrst, nastříhat na kousky a ty rozhodit na vlhkou rašelinu. Jednoduše se uchytí a za pár měsíců ho člověk má dostatek.
Jo jo, pokud ho nemáš venku na zahradním rašeliništi a kosáci si ho neloupou do hnízda.
Jen mě udivuje, že si už hnízda nestaví, ale rašeliník stále vyhrabávají. Jako kdyby ty larvy, brouci a žížaly nebyli i všude jinde.

Jen mě udivuje, že si už hnízda nestaví, ale rašeliník stále vyhrabávají. Jako kdyby ty larvy, brouci a žížaly nebyli i všude jinde.
Jardo,zítra jdu konečně do lesa, mám navařeno,tak zítřek patří kytičkám pokud nebude pršet,dnes jsem objevila pěkný mech u kravína, tak zítra donesu,dám ho do skleníku, uvidím jak se mu tam bude dařit....a co Hanka? je už lepší?
Pozdrav od Věry
Pozdrav od Věry