Dendrobium aggregatum

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
miro
Kontaktovat uživatele:

Re: Dendrobium aggregatum

Příspěvek od miro »

treba na moje dendrobium densiflorum funguje to ze v zime nedostane 3 mesice ani kapku vody...
Marion píše:Připojuji též velkou gratulaci :D :D :D Nááádhera,mám ji přes dva roky a mrška jedna nechce kvést.Mám ji na jižním okně,v obyváku.A v zimě ji dávám do chladnější místnosti,tak nevím co dělám blbě. :cry:
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Miro,díky za radu.Té moji též s chladnou místností dopřeji sucho,ale na tu mou to nějak nepůsobí.Mě dendrobka asi nemají rády :D
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Mě taky ne. Já měl třeba D. glomeratum a taky se rozhodlo, že prostě neporoste. Teď už je na kompostě a už si ho nekoupím. I když je teda nádherný. To D. aggregatum chce v zimě opravdu sucho a až se začnou scvrkávat pahlízy, mělo by se trochu zarosit.Mělo by také být na světle, skoro až na přímém slunci. Jinak s ním zkušenosti ještě nemám. Myslím, že virens ho pěstuje už delší dobu, tak budeme zpovídat jeho.... :lol: :lol: :lol:
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Olaw: Mě by zajímalo jaké konkrétně byly vaše zkušenosti s Dedr. glomeratum...nedávno jsem si ho také pořídila. V jakých jste ho měl podmínkách-substrát? teplota? zimování?
Podle toho co jsem četla na netu mi přišlo, že to s ním tak těžké není...
olaw píše:Mě taky ne. Já měl třeba D. glomeratum a taky se rozhodlo, že prostě neporoste. Teď už je na kompostě a už si ho nekoupím. I když je teda nádherný. To D. aggregatum chce v zimě opravdu sucho a až se začnou scvrkávat pahlízy, mělo by se trochu zarosit.Mělo by také být na světle, skoro až na přímém slunci. Jinak s ním zkušenosti ještě nemám. Myslím, že virens ho pěstuje už delší dobu, tak budeme zpovídat jeho.... :lol: :lol: :lol:
Gabča

Příspěvek od Gabča »

Mám D.aggregatum - koupila jsem ho na jaře zasazené v plastovém květníku. Květníky mi vyhovují (ikdyž jsem se ho chystala dát do keramiky), protože mám jen parapet... Ale někde jsem tu na fóru zachytila poznámku, z níž jsem usoudila, že květní stvol vyrůstá směrem dolů, tedy že by mi zarostl do toho květníku. Je to tedy tak a je vyvázání nutné? Napadla mě také taková kombinace umístit kytku na nějaký ten třeba bezový špalík a ten dát navrch na substrát, aby kytka byla nad květníkem, ale mohla kořeny pouštět i do toho substrátu. Prosím zkušenější o radu.
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

Gabča píše:Mám D.aggregatum - koupila jsem ho na jaře zasazené v plastovém květníku. Květníky mi vyhovují (ikdyž jsem se ho chystala dát do keramiky), protože mám jen parapet... Ale někde jsem tu na fóru zachytila poznámku, z níž jsem usoudila, že květní stvol vyrůstá směrem dolů, tedy že by mi zarostl do toho květníku. Je to tedy tak a je vyvázání nutné? Napadla mě také taková kombinace umístit kytku na nějaký ten třeba bezový špalík a ten dát navrch na substrát, aby kytka byla nad květníkem, ale mohla kořeny pouštět i do toho substrátu. Prosím zkušenější o radu.

a co košíček jako to má tuším Jarda,tan by snad šel
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

drroman píše:
Gabča píše:Mám D.aggregatum - koupila jsem ho na jaře zasazené v plastovém květníku. Květníky mi vyhovují (ikdyž jsem se ho chystala dát do keramiky), protože mám jen parapet... Ale někde jsem tu na fóru zachytila poznámku, z níž jsem usoudila, že květní stvol vyrůstá směrem dolů, tedy že by mi zarostl do toho květníku. Je to tedy tak a je vyvázání nutné? Napadla mě také taková kombinace umístit kytku na nějaký ten třeba bezový špalík a ten dát navrch na substrát, aby kytka byla nad květníkem, ale mohla kořeny pouštět i do toho substrátu. Prosím zkušenější o radu.

a co košíček jako to má tuším Jarda,tan by snad šel

Já ho tam měla taky(košíček na Vandy),dala jsem ho pryč, neměly kam přirůstat nové pahlízy.....a teď je namontované na kůře
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Gabčo - Dendrobium aggregatum není Stanhopea. Květní stvol vyrůstá z pahlízy a je pak převislý. takže pokud se mu daří v květníku, klidně ho tam nech. Až bude kvést, tak maximálně bude potřebovat podložku pod květník, aby převislé květenství neleželo na parapetu. Pro to, aby kvetlo, potřebuje kromě jiného max. možné množství světla jak teď, tak i v zimě.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Já ho nechávám v košíčku. Krásně přirůstá. V květináči bych ho ulil, jak se znám a na kůře usušil. Takhle mi jde dobře. Jedno je jisté, pahlízy mi rostou směrem dolů a u většiny D. aggregatum jsem to tak viděl. Nevím, jak by se v květináči zachoval....
kajmii
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kajmii »

Já ho mám na klacku a přírůstá nahoru...
olaw píše:Já ho nechávám v košíčku. Krásně přirůstá. V květináči bych ho ulil, jak se znám a na kůře usušil. Takhle mi jde dobře. Jedno je jisté, pahlízy mi rostou směrem dolů a u většiny D. aggregatum jsem to tak viděl. Nevím, jak by se v květináči zachoval....
Odpovědět