Orchideje Čr a Sr

Byli jste na přírodních stanovištích a chcete se o svoje zážitky podělit? Chystáte se na cesty a sháníte informace?
Odpovědět
orchidejky

Re: Orchideje Čr a Sr

Příspěvek od orchidejky »

olaw píše:Když on to Miro asi smazal, to co psal předtím, že ta fotka, kterou myslel, už tam není a že je to ta třetí. A je to C. longifolia, už jsme jí tu probírali a že by se přetransformovala do damasonie?"?"?"?"? :lol: :lol: :lol:

No to že jste to probírali netuším, nicméně jsou si hodně podobné ;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Schválně se podívej do vlákna Slovenské kopanice a orchideje....
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

jo ja to smazal, ona ta fotka byla nakonec na predosle strane :-))
olaw píše:Když on to Miro asi smazal, to co psal předtím, že ta fotka, kterou myslel, už tam není a že je to ta třetí. A je to C. longifolia, už jsme jí tu probírali a že by se přetransformovala do damasonie?"?"?"?"? :lol: :lol: :lol:
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

romane diky, alespon vim co to je. clovek ani netusi ze mu za barakem rostou orchideje :-) sice neni zadna paradnice ale mne se libi :-)
orchidejky píše:
miro píše:ta druha fotka, to je orchidej?jaka? u nas v lese za barakem toho roste docela hodne, vcera jsem na to koukal ze co to asi je, vypada to uplne stejne jak na te druhe fotce, zatim jen poupata. co to teda je?
zuzana píše:Konečne rastú...

Miro je to Bradáček vejčitý, jedna z našich zatím hojných orchidejí, z mého pohledu je nádherná, ale naštěstí pro ní až tak moc zdobná není a proto jí nikdo nerýpe do zahrádky, byť jí lze snadno pěstovat ;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

No já jsem zvědavý na tu fotku a jestli je tam máš, tak ti tam přijedu zplužit les. To by bylo, aby všichni měli kolem baráku orchideje a já ne... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
zuzana

Příspěvek od zuzana »

Sama som si orchidey v okolí začala všímať až pred 4 rokmi.Každý rok natrafím na nejakú novú,ale bohužiaľ každý rok aj nejaká ubudne.Lúky zarastajú náletovými drevinami a malinčím a vstavačov ubúda.Starý sad v susedstve jeho majiteľ každý rok pokosil,prípadne vypálil trávu(!) a orchidky tam rástli.Už pár rokov to nerobí,pozemok je v strašnom stave a človek tam nenájde už nič,maximálne skapané srnčie mláďa(moja skúsenosť).
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

a chces to jeste vyfotit? i kdyz je to takova obyc , nezajimava a bezna orchidej? :-)) ale asi az pokvetou vid?
olaw píše:No já jsem zvědavý na tu fotku a jestli je tam máš, tak ti tam přijedu zplužit les. To by bylo, aby všichni měli kolem baráku orchideje a já ne... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Klidně hned Miro...
David8017

Příspěvek od David8017 »

Dobrý deň. Dúfam, že sa tento príspevok do tohto vlákna hodí. Dnes som si odfotografoval nejaké rastliny vstavača obyčajného (Orchis morio). Teda aspoň predpokladám, že je to on. Prikladám fotky.
iwix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od iwix »

Nieco uz kvitne aj v okoli BB ;)
fotky su na rajce.sk
Odpovědět