Liblice u Mělníka slatinná louka
Re: Liblice u Mělníka slatinná louka
Supr louka viď? Akorát je tam také hojné zastoupení klíšťat,
jinak je to nádherná louka. V zámecké zahradě velké metasekvoje čínské, což je u nás také rarita a spoustu dalších a dalších rostlin. Ale asi to tam bylo dost rozbahněné co? Po tomhle nečasu. Já bych se tam také rád podíval, ale holt práce je důležitější.....

Špica
Metasekvoje jsem ovšem nestihla, snad jindy, na pobyt na louce jsem měla hodinu a čtvrt, a při tom, kolik jsem nasekala obrázků, to bylo tak tak.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Povedené fotky, díky.
olaw píše:Taky jsem tam dnes vyrazil. Chce to ještě trochu času. Třeba vstavač bahenní ještě nekvete, ani pětiprstka. Začínají rašit kruštíci bahenní a komárů tam je taky sakra plno....
Tak jsi nevydržel a přeci vyrazil
- miro
- Kontaktovat uživatele:
PAAAANECKU, TO JE NADHERA. krasne fotky,diky..
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
Sem si na to koupil novej foťák....
Akorát fotky musím zmenšovat, protože 4000x3000 bodů nebere ani sklad obrázků. To už je opravdu Billboard....

- Katka
- Kontaktovat uživatele:
No jo, výrobci nás lákají na megapixely a pak je s tím víc práce
Já jsem spokojená s camedií, má velmi slušnou optiku a přijde mi, že snímky jsou ostřejší a kvalitnější, než z některých novějších.
Já jsem spokojená s camedií, má velmi slušnou optiku a přijde mi, že snímky jsou ostřejší a kvalitnější, než z některých novějších.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Ano, také bych řekl, že ostrost starších foťáků s menším rozlišením je lepší. Rozlišení stále roste, spíš na ůkor kvality.
Katka píše:No jo, výrobci nás lákají na megapixely a pak je s tím víc práce![]()
Hodně záleží na čipu, který ten fotoaparát obsahuje. Ne jen na megapixelech. To je teď pouze marketingový trik a třeba 4 mpx foťák udělá lepší fotku, než 8 mpx se stejným čipem. Proto je důležité se dívat jaký čip to je a jakou velikost má. Já mám kompakt s typem snímače CCD s velikostí 1/2,33.