Vanda

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Odpovědět
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Vanda

Příspěvek od EvaJ »

Kam pro ni jedeš ? Chtěla bych žlutou nebo nějakou s odstínem žluté. Viděla jsem někde obrázek takové světle béžové a přecházela do tmavší skoro až do hněda. No prostě super. Tu co mám doma je modrá - Pak Chong Blue.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Věra píše:Evo,
zítra jedu koupit kamarádku té Vandě,tak mi drž palce, chtěla bych oranžovou nebo modrou, měla by být za 300 Kč i s vázou

pro všechny, kdo se chystají do Hornbachu pro Vandu za 300,- : psala mi Věra, že v letáku je chybná cena - mají ji za 1300,- :mrgreen: :evil:
Juras

Příspěvek od Juras »

EvaJ píše:
Věra píše:Evo,
zítra jedu koupit kamarádku té Vandě,tak mi drž palce, chtěla bych oranžovou nebo modrou, měla by být za 300 Kč i s vázou

pro všechny, kdo se chystají do Hornbachu pro Vandu za 300,- : psala mi Věra, že v letáku je chybná cena - mají ji za 1300,- :mrgreen: :evil:

V Ostravě je za 1 900,- (jestli jsem viděl dobře), myslím, že jim asi přeskočilo, kdýž se dají u Lukscheitra koupit botanické druhy Vand za 300-400 Kč a květu schopné. Mám kamarádku v Baumaxu a vím jak tam dělají ceny, pokud se to neprodá za týden zlevní a pořád na tom vydělají. Já osobně bych v hypermarketech orchideje vůbec nekupoval. Za ceny hybridů bez označení se dají u specializovaných prodejců koupit botanické druhy.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

v marketech orchidky už taky nekupuji, ale 300,- v letáku byly lákavé. To bych obětovala. Jinak mám jednu od Lukscheitra a právě mi jde do květu. Tedy myslím, že vykvete tak za 3-4 týdny. Nedokážu odhadnout, jak dlouho se poupě vyvíjí. Ale znalci si můžou podle fotky tipnout. Až rozkvete, vyhlásím vítěze tipu. :lol:
Přílohy
100_1282.jpg
Juras

Příspěvek od Juras »

EvaJ píše:v marketech orchidky už taky nekupuji, ale 300,- v letáku byly lákavé. To bych obětovala. Jinak mám jednu od Lukscheitra a právě mi jde do květu. Tedy myslím, že vykvete tak za 3-4 týdny. Nedokážu odhadnout, jak dlouho se poupě vyvíjí. Ale znalci si můžou podle fotky tipnout. Až rozkvete, vyhlásím vítěze tipu. :lol:

Tipuji konec prosince, začátek ledna
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Tipuji konec listopadu, do poloviny prosince
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Mám ještě dotaz, natáhla jsem na silné kořeny plast.lahvičku s otvorem na Vandu myslíte je to dobré, někde jsem četla ,že to tak někdo praktikuje. Neuhnijí kořeny?
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Věrko, někde jsem to také četla, ale bylo tam psáno, že ampulky se postupně přendavají na další kořeny, tak aby si ty "napité" zase odpočinuly. Záleží také na vzdušné vlhkosti a teplotě v místnosti, kde ji máš. Hlavně chce co nejvíce světla
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tak Vanda už kvete, foto přikládám. Trošku mě zklamaly květy, jsou jakési zmršené - po konzultaci s Virensem tipuji na nedostatek světla. Ale barva moc pěkná. Takže uvidím příští rok, zda se zlepší
Přílohy
100_1542.jpg
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Evo,tak jsem to dobře tipovala,ale je hezká.Ať ti dlouho vydrží kvést...
Odpovědět