Zygopetalum

Další rody, které se do předcházejících škatulek nevejdou nebo nevíte kam je zařadit
Odpovědět
hanka2

Re: Zygopetalum

Příspěvek od hanka2 »

Zalívám stejně jako ty ani moc mokro ani sucho,když ji mám v rohu okna a neustále se tam větrá i když mikroventilací.Na omak je květník docela studenější,tak jsem opatrná at mi neuhnijí kořeny. :)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak nějak bych to taky viděla.
lm26

Příspěvek od lm26 »

takhle přesně to mám taky, studenej květník, občas stříknu do substrátu trochu dešťovky, když je povrch suchý, ale špejle vevnitř je trvale zavlhlá, ne mokrá, jen lehce vlhká. Zežloutly mi spodní velké listy, je to normálka? Mám ho teprve od jara a nevím ještě přesně jak na něj. Díky za podporu :)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Mno, já ho mám taky od jara a zatím mi nic neodžloutlo, tak nevím.
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

To mě taky,jeden od spodu,myslím,že je to normálka,pokud nezežloutne celá,ale to by bylo nejspíš tehdy,když by byla přemokřená...Taky ho mám krátce,někdy od léta,ale to už jsem asi psala... ;)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Zřejmě ty starší pahlzy taky budou ztrácet pozvolna listy, jako ostatní :?:
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

No,to mě taky napadlo,že to tak asi bude,tak uvidíme.
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Zápasím se zygama už 2 roky. To první mám 2 roky, koupila jsem ho nakvetlé, během půl roku shodilo všechny listy. Pahlízy byly, ale v pohodě, teď mu už 5 měsíců roste velmi pomalu nový výhon, který vypadá, že bude o.k. Druhé jsem koupila na jaře odkvetlé v baumaxu, zase shodilo listy, ale už má nový výhon a vyrůstá druhý. Teď jsem v baumaxu koupila 2 (za úžasnou cenu 189,- Kč). Jedno z nich by měl být hybrid Bollopetalum (ukazovala ho Wiolan ve fotogalerii) a druhý by podle mého pátrání měl být hybrid Neopabstopetalum. Ty zatím drží. Zygopetala jsou moje slabost, tak doufám, že obstojím a zvládnu je. Každá rada, která se tu objeví je pro mě velmi cenná. Dík
cernosekc

Příspěvek od cernosekc »

MÁM ZYGO UŽ ASI 6 LET,JE Z NĚJ UŽ POŘÁDNÝ TRSÍK,MYSLÍM,ŽE OPADÁVÁNÍ LISTŮ JE NORMÁLNÍ,ZE STARÝCH PAHLÍZ.OD JARA HO MÁM VE SKLENÍKU NA POLICI,NA PODZIM JDE DO BYTU POD STŘEŠNÍ OKNO.KVETE KAŽDÝ ROK,ROZRŮSTÁ SE,TAK MYSLÍM,ŽE HO PĚSTUJI SPRÁVNĚ.
Přílohy
PC052112.JPG
MB-SK

Příspěvek od MB-SK »

Po zakúpení rastlina mala 2 nové výhony. Jeden odhnil, očernel. Presadila som ho do zeolitu + kôra. Druhý výhon vyhnal 2 kvetné stvoly, ktoré kvitli cca 3 mesiace. Polievam zhruba 1x týždenne. Po odkvitnutí som ho premiestnila na južné okno do chladnejšej miestnosti. Zatiaľ neopadol ani jeden list. Rastie ďalší mladý výhon. Je to pre mňa tiež dosť problematická orchidea.
Odpovědět