Výstava orchidejí BZ Fata Morgana Praha

Reportáže z výstav, pozvánky ...
Marta1

Re: Výstava orchidejí BZ Fata Morgana Praha

Příspěvek od Marta1 »

rostliny moc pěkné,ať se jim daří...
lipo

Příspěvek od lipo »

028.JPG

Dendrobium striolatum
Dvě fešandy za sklem.jpg

Trichoglottis pusilla, jejda.jpg

Návštěva výstavy, z mého pohledu mnohem lepší než loni, jenže, zpotily se mi v tom vedru brejle i foťák, takže z fotek moc použitelného nezbylo. :oops:
Pavel Kolodin

Příspěvek od Pavel Kolodin »

Já jsem trochu zanevřel nad výstavami pořádanými touto botanickou zahradou. První výstava masožravé rostliny byla celkem dobrá , ale druhá výstava jedovaté rostliny stála za dvě věci , horší výstavu jsem dlouho nezažil , nicméně prostory samotného skléníku a venkovní zahrady mají úžasné.
lipo

Příspěvek od lipo »

Bylo tam víc botaniky než loni a ta prdlá aranžmá z obchoďákovek, ty vyrvané kořeny z květináčů, jsem se snažila nevidět. Šlo mi z těmi zamženými brýlemi dobře. :lol: Na botaniku mě upozorňoval manžel, bylo tam málo kattleyí, jestli jsme nějakou jejich skupinu nepřehlédli. Ale v těch vitrínkách byly pěkné kytky, no já jsem na miniaturky. Bylo málo lidí, klid na prohlížení. Tak asi tak.
Pavel Kolodin

To právě nemám rád , když se na výstavu orchidejí dostanou komerční hybrody , které každý zná myslím , že na takových výstavách by měli být převážně rosrliny , které člověk běžně nevidí.
lipo

Příspěvek od lipo »

No to byste neřekl, kolik návštěvníků si fotilo právě ta nemožná aranžmá. :mrgreen:
A jak jste psal o venkovních prostorách, už se těším na hajničky vpravo od horního vlezu.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Dnes jsem výstavu navštívil také- protože jsem se doma tak trochu nudil. Myslím, že výstava je ušitá na míru lidem, kteří toho o orchidejích moc nevědí, ale jdou se s rodinkou podívat a při tom si koupí nějakou tu kytku do bytu. Většina výstavy jsou aranžmá z falaeňáků a jiných komerčních druhů- takže pro pěstitele botaniky to moc není. Už tam neprodává ani Aleš Dvořák který tam měl právě nějakou tu botaniku a také jsem se na něj těšil jako na kámoše s kterým pokecám :P
Myslím, že z výstavy na první pohled čiší že je snahou za co možná nejméně práce zachytit co nejvíce potenciálních zákazníků a vybrat co nejslušnější peníze. Je to prostě co nejvíce komerčně zaměřená výstava orchidejí. Mne osobně trochu vadí, že do prodeje se dostane pouze člověk, který si koupí vstupenku do BZ za 150,-kč a pak v prodeji zjistíte, že největší plochu zaujímá sortiment rostlin, které si v pohodě můžete koupit v nákupních centrech.
Myslím, že pro pěstitele, který je ochoten zajet na výstavu do Drážďan, nebo Vídně je skoro ztráta času tuto výstavu navštívit :P Jsou to možná až příliš silná slova, ale takový je můj pocit- asi nejsem ten pravý návštěvník :P
Letošní výstava ale byla přeci jenom o něco lepší než ta loňská. Bylo více rostlin a i více aranžmá. Jel jsem tam s úmyslem,že si třeba něco koupím, ale nakonec se mi to nepodařilo a o to více se těším do Drážďan :P
Pavel Kolodin

Prostě skleníky mendelu jsou bezkonkurenční , co se týče ČR.
Teta

Příspěvek od Teta »

Tak jsem dala fotky - byla jsem minulou sobotu. Kytek více, ale je to spíš o těch hybridech. ;)
http://www.rajce.net/a12540837
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Výstava už sice skončila, ale byla vydařená, samozřejmě více komerčních kytek, ale kdo měl oči otevřené, našel si to své taky :mrgreen: Přikládám pár fotek, snad se vám budou líbit :-)

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/Vystav ... gana_2017/
Odpovědět