keramické perforované květináče na orchideje

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Re: keramické perforované květináče na orchideje

Příspěvek od Paphio »

Poižívám teď jen průsvitné plastové, kdysi jsem používal keramické vrtané. Když bylo potřeba přesazovat, vzal jsem kladivo.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

HAKI píše:No...jeden člen fora si chtěl raději koupit kytku -tak já se k němu přidávám.Raději si koupím kytku .

Nenapadlo mě, že by mohlo jít o reklamu :oops: , tak jsem to smáznul. Ten druhý příspěvek už bohužel nejde.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

radzak píše:Nenapadlo mě, že by mohlo jít o reklamu :oops: , tak jsem to smáznul. Ten druhý příspěvek už bohužel nejde.

Je ...já jsem to nemyslela zle.Přišlo mě to vtipný z tou kytkou tak jsem to jen zopákla.
Eva

Příspěvek od Eva »

Ja som si objednala od fler.cz a myslím, že kvetináče sú kvalitné, pani ktorá ich vyrába je ústretová, mohla som si určiť veľkosť kvetináčov a aj dier.
lipo

Příspěvek od lipo »

Eva píše:Ja som si objednala od fler.cz a myslím, že kvetináče sú kvalitné, pani ktorá ich vyrába je ústretová, mohla som si určiť veľkosť kvetináčov a aj dier.

Ano, to jsou ony, cena solidni.
Moony

Příspěvek od Moony »

Obnovuji diskuzi, poslední příspěvek je už přes dva roky starý, takže majitelé těch perforovaných květníčků, podělíte se prosím se zkušenostmi?

Jak je to s přesazováním, dá se přesadit bez poškození (asi přirostlých?) kořenů?
Jak zaléváte?
Martina
lipo

Příspěvek od lipo »

Paphio o kousek výš radí kladivo.
Já mám zkušenost s tím, že když je otvor i ve dně, prorůstají jím kořeny a kácí květináč, pokud není zavěšený. Pak je ale dobré, když je otvor z boku až u dna, aby nestála na dně voda. Jinak přesazovat z něj jsme dosud nepotřebovali. :mrgreen:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Taky jsem zatím nepřesazovala. Se zálivkou problém není, u přesazování možná bude. Já jsem spokojená
Moony

Příspěvek od Moony »

Lipo a Zdenko, děkuju.
A jak zaléváte? Proléváte, nebo máčíte celé? Jde mi o to, jestli se ten materiál, který je asi pórovitý, příliš nenasákne a nekape pak moc dlouho, kdybych ho chtěla mít zavěšený nad místem kde by nemusela být zrovna louže.
Martina
lipo

Příspěvek od lipo »

Kropíme, ve skleníku protékání nevadí. Ale myslím, že ta porovitost není tak velká. Paní Kabíčková nám vysvětlila, že to musí upéct právě tak silně, aby to nasávalo a zároveň je květník po chvíli nerozsypal, což se od ní nerozsypal už dva roky.
Odpovědět