Oranžerie na zámku Kačina

Místo pro fotografie Vašich (orchidejových) miláčků
Odpovědět
bersekr

Re: Oranžerie na zámku Kačina

Příspěvek od bersekr »

orchidejky píše:Největší problém, jsou tam finance, probíhá tam rekonstrukce zámeckých prostor, ale především ohromného parku, no a to sežere všechny peníze, takže na skleník momentálně nezbývá. No ale práce na parku je vidět, je to tam nádherné, když si to vezmu tři roky zpátky, tak obrat o 200 procent k lepšímu :-)

tak ak bude moznost, daj aj fotky parku, mna by dost zaujimali
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Topení tam snad nevypnou :?: Prostor je celkem velký, je to rozdělené a subtropickou část, tropickou a chladnou subtropická je největší asi 4x10m pak je tropiká asi o dva metry kratší a zhruba stejně dlouhá chladná část ;-) Majo jak jsem tam byl, tak jsem to sice neměřil, ale bude to širší, než jsem tipoval. Nějaký fotky udělám, ale na jaře je to hezčí :-D
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

takže v tý chladný části bude předpokládám mediterranean area :?: :?: :?:
Hezký den
Pavel
orchidejky

pavelheger píše:takže v tý chladný části bude předpokládám mediterranean area :?: :?: :?:
Hezký den
Pavel

No to bych rád, zatim ale nemám moc co tam dát :-D No něco mám v plánu, ale chce to čas, v té chladné části je asi nejvíc práce, je tam hromada cymbidií, ale vypadaj děsně, budu je muset vzkřísit a přivést ke květu, jsou tam nějaký botanický a nějaký pravěký hybridy, který už asi jen tak někde neuvidíme, ale budou potřebovat dost péče. Taky tam chci udělat masožravky a samozřejmě i orchideje, zkusil bych tam i pleionky, snad tam na ně nebude moc teplo :mrgreen: Nejhorší na tom je, že zatim ani nevim teplota v průběhu roku, nikdo to předtím neměřil, takže i v tomhle směru to bude bádání a seznamování se :mrgreen:
orchidejky

Jsem zvědavej, kdy dorazí Jarda na obhlídku :-)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

CO NEJDŘÍV!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
orchidejky

olaw píše:CO NEJDŘÍV!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

No to doufám ;-)
marťan
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od marťan »

Romane,také se hlásím jako sponzor,ale bude to chvilku trvat,než se ty moje začnou dělit...:).I když-už teď máte u mne jedno Phrg. pearcei a P. sukhakulii-mladý,ale pěkný... :!: :mrgreen:
Držím Vám palce a těším se na fotky "z natáčení"... :!: :shock: :P
orchidejky

marťan píše:Romane,také se hlásím jako sponzor,ale bude to chvilku trvat,než se ty moje začnou dělit...:).I když-už teď máte u mne jedno Phrg. pearcei a P. sukhakulii-mladý,ale pěkný... :!: :mrgreen:
Držím Vám palce a těším se na fotky "z natáčení"... :!: :shock: :P

No to je úžasný, mockrát předem děkuju ;-) Budu se moc snažit, aby se jim dařilo a aby dělali parádu ;-) Fotky se samozřejmě budu snažit dávat na rajče a sem případné kvetoucí potvůrky :-)
orchidejky

Dneska jsem si byl opět zarelaxovat. Pořádně jsme si s mou kolegyní mákli a dneska už je konečně i vidět první známky změn. Zprvu jsme byli spíše demoliční četa, ale s konečným výsledkem jsem spokojem, jen jsem ho už nemohl vyfotit za světla, makali jsme do tmy :-D Hlavně na záhonu v první části. Přesazení a proředění cibulnatých a hlíznatých rostlin. Následně přesazení a proředění části s kaktusy. Poté vytvoření části a amarylidaceae no a provizorní části s orchidejemi, tam budu ještě upravovat :-) Také vysazení epyfitních kaktusů do závěsných nádob. No a také první probírka v stálém záhonu v subtropické části, tam se nůžky a rýč ještě dosyta vyřádí :-D Fotek není moc, dělali jsme fakt do tmy.

http://orchidejky.rajce.idnes.cz/Oranzerie_Kacina
Odpovědět