radzak píše:Kdyby se měl podle každého puntíku popisovatnový druh........
Je to těžký ...... když mě se Radku právě líbí ten puntík červený.
Paphio píše: teda až na toho zeleného červíka dole.
No to by byl "macíček" žravý ve skleníku brrr.....fuj
radzak píše:Kdyby se měl podle každého puntíku popisovatnový druh........
Paphio píše: teda až na toho zeleného červíka dole.
HAKI píše:Synonymum
-Asi podle toho jak se na to kdo dívá.Mám v tom zmatek a to dost .Když se podíváte na ty odkazy . Paphiopedilum barbigerum var. coccineum(popis L. Averyanov) má červenou skvrnu ,
Paphiopedilum coccineum (Perner & R.Herrman-popis 2roky před Averyanovem) to mám asi? Je bez červené skvrny. Myslím že jsou to dvě pafíčka.Třeba ne čert ví.Rozdíl mě přijde docela velký .Tedy mě.Mám neodolatelnou chuť si hned pořídit to z červeným flekem.A toto asi to tak má být.....
Paphio píše:Jsem antitalent na focení a úpravu fotek, ale tahle se mi líbí- teda až na toho zeleného červíka dole.
pavelheger píše:Haki, myslím, že jedinou chybičkou bylo, že jsi do poznámky k fotce uvedla, že fotka je umělecká.
pavelheger píše: Kew tuto varietu neuznává a řadí ho k Paphiopedilum barbigerum var. barbigerum.
bersekr píše:uplne suhlasim, mne sa ta fotka tiez velmi paci, az na to zelene dole, co sa da orezat
marťan píše:Osobně si myslím,že Lukáš pouze připomně HAKI její vlastní tvrzení,že "umělecké" fotky jsou k ničemu...
bersekr píše:marťan píše:Osobně si myslím,že Lukáš pouze připomně HAKI její vlastní tvrzení,že "umělecké" fotky jsou k ničemu...
jasne, ja si tu diskusiu zivo pamatam.
lukas.kresina píše:snad jindy.
Lukáš