Cattleya percivaliana

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: Cattleya percivaliana

Příspěvek od radzak »

Tak mi konečně vykvetla nedávno zde diskutovaná Cattleya percivaliana. Řekl bych, že tohle je ve zbarvení typická varieta 8-) .
Přílohy
Cattleya percivaliana1.JPG
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

radzak píše:Tak mi konečně vykvetla nedávno zde diskutovaná Cattleya percivaliana. Řekl bych, že tohle je ve zbarvení typická varieta 8-) .

Je krásná ;-)
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Radku, ta je parádní ! Gratuluji
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

teda to je barva, fakt nadhera..
Teta

Příspěvek od Teta »

Obě jsou nádherné! Nicméně tím, že je nevidíme na živo, těžko tvrdit, jaká barva je typická.... Jak už psal Lukáš Křesina - těžko soudit, jaká barva skutečně je, pokud není foceno s nějakým barevným terčem, při standardním osvětlení, atd....o monitorech ani nemluvě....takže každý to vidíme jinak....

a třeba vypadala takhle, ale prostě jen dané světlo ji podalo trochu modře.... :lol:
Přílohy
orchideje 1398u.jpg
Teta

Příspěvek od Teta »

Ještě se chci zeptat - jak je to s tou "vůní"? Moje má do léta 1 pouzdro - už se tam proti světlu konečně něco děje a dělá poupě i na pahlíze bez pouzdra....tak uvidím, snad to vydrží.....jen si nedovedu představit tu "zatuchlou vůni".... :lol:
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Je to krásný květ
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

Teta píše:Ještě se chci zeptat - jak je to s tou "vůní"? Moje má do léta 1 pouzdro - už se tam proti světlu konečně něco děje a dělá poupě i na pahlíze bez pouzdra....tak uvidím, snad to vydrží.....jen si nedovedu představit tu "zatuchlou vůni".... :lol:

Tenhle druh má velké množství variet: http://www.orchid.url.tw/, ale typová rostlina je fialová. S tou vůní nevím. Zatím nevoní nijak.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Teta píše:Ještě se chci zeptat - jak je to s tou "vůní"? Moje má do léta 1 pouzdro - už se tam proti světlu konečně něco děje a dělá poupě i na pahlíze bez pouzdra....tak uvidím, snad to vydrží.....jen si nedovedu představit tu "zatuchlou vůni".... :lol:

Nic vábného a bohužel sluníčko nesvítí aby se to v poledne změnilo jak píší. Ale vůně vypadá jinak.
Teta

Příspěvek od Teta »

Catt_percivaliana0H0A3433.jpg

Jessinka0H0A3462.jpg

Tak mi také kvete - tedy už asi 3.týden.....tak jsem ji konečně fotla...:) po vyfocení kytky se na místo focení sama nasunula kočka....kdybych chtěla, aby pózovala, tak by určitě utekla....:)
Odpovědět