cosi s listama

Jak se bránit těm co ničí Vaše úsilí?
Odpovědět
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Re: cosi s listama

Příspěvek od Mila.J »

Takové problémy se vyskytují obvykle při užití těžkého substrátu a většího květináče. Rostlina má potom špatné kořeny, špatně přijímá živiny i vodu, slábne.
nina

Příspěvek od nina »

No a zrovna přemýšlím o tom, že ji přesadím do menšího květníku.
Mila.J
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mila.J »

To asi bude žádoucí. Mám jednen poznatek. Mážná ne uplatnitelný v tomto případě. Jednou za čas nechám rostlinu déle bez zálivky- tedy substrát více vyschnout. U zdravých velmi silných rostlin, s dobrými kořeny a menším množstvím substrátu to nemá moc ale smysl. Může to pomoci u slabších, s větším množstvím substrátu.
Orchidee jsou rostliny dosti simbiotické. V substrátu se tedy nachází vždy množství hub, nejlépe pro orchidej přátelských, ale kdoví jakých ještě. V ideálním stavu si orchidej množství a vztah s houbami dostatečně reguluje sama. Pokud houby získají přílišnou převahu, nemusí to být pro rostlinu dobré. Občasným přisušením se vždy množství hub , nebo jejich aktivita omezí.
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Tak posílám pěkný ne však zrovna dobře nafocený příklad virózy, na Oncidium ‘Zittau’. Muselo to na ni přeskočit nedávno, protože tohle by mi jen tak neuniklo. Ještě si to tak rozšířit třásněnkama na další rostliny.... mno půjde do kotle.
Obrázek
hanka2

Příspěvek od hanka2 »

Karlos,prosím tě jestli máš fotku kvetoucího Zittau,nebo nějaký odkaz,kde bych se na něj mohla podívat.Já jsem nic nenašla,sem špatně asi hledala.Díky moc. :)
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Nadik

Příspěvek od Nadik »

Karlos píše:Tak posílám pěkný ne však zrovna dobře nafocený příklad virózy, na Oncidium ‘Zittau’. Muselo to na ni přeskočit nedávno, protože tohle by mi jen tak neuniklo. Ještě si to tak rozšířit třásněnkama na další rostliny.... mno půjde do kotle.

Karlosi, to co vidím, ty bílé skvrny, to je viróza??
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Ano, ale nejsou bílé, jsou jen světlejší, a dobře viditelné proti světlu. Skvrny mají často tvar prstýnků (švestky a šarka), většinou jen oválků, skvrn jež nejsou ohraničeny nervaturou. Ta hnědá nekrotizace k tomu také patří. Možná to bude okurkáč, těžko říct.
Hmmm, už chudák zahořela v kotli. Škoda jí, 20 cm dlouhej oddenek 10 let pěstování, kytka na kterou jsem si zvykl. Je čas na nové:-) Buuu, snad to nemám na dalších kusech.
raduzka

Příspěvek od raduzka »

také viroza?? :(
Přílohy
Obraz295.jpg
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Tady si nejsem jistej, skvrny totiž mají jakoby propadlý charakter. Není od sluníčka nebo třásněnky?(může to být spíš fyziologického původu). Chce to detailnější fotku a proti světlu!
Odpovědět