Prosím o určení
Re: Určení
Zkusila bych Epidendrum..snad 
hanka2 píše:Zkusila bych Epidendrum..snad
děkuji,já to dostala jako orchidej od starší paní a nebyla sem si tím jistá jestli to vubec orchidej je
Nemáte vůbec zač,třeba to Epi ani nebude.. 
Mohlo by to být Epidendrum radicans, ibaquense nebo spíše jejich hybridy.
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
loni známá od Luda koupila tyto rostliny - viz. foto - bohužel už jí nekvetla, tak jsem nemohl udělat lepší snímek, toto je jenom z avi souboru udělaná fotka. nevíte někdo, co je to zač????
listy jako draculla, ale pahlízy jako oncidium... vůbec netuším, co by to mohlo být...

současný stav - zachraňuji rostlinu, páč měla spoustu vlnatky.... kytka je naštěstí zdravá...

listy jako draculla, ale pahlízy jako oncidium... vůbec netuším, co by to mohlo být...
současný stav - zachraňuji rostlinu, páč měla spoustu vlnatky.... kytka je naštěstí zdravá...

Je to nebo spíš byl to Acacallis Rhein Blue Baby. Je to hybrid Acacallis cyanae x Otostylis brachystalix. Bohužel po Acacallisu zdědil vysoké nároky na pěstování a tak se Vám asi nepodaří ji dvakrát zmátořit.
- petr turecky
- Kontaktovat uživatele:
díky moc, tak to jsou pro mne zcela neznámé rody... zkusím tedy něco nastudovat...
Někde tady na fóru jsme tuhle kytku rozebírali a nejsou s ní valné úspěchy. Je to asi jako Bollea a nebo Pescatorea. Myslím podobné nároky.