Ta Vaše rostlina nevypadá špatně, takže těžko říci co jí chybí. Nemohla k poupěti na stvolu zakápnout voda? Myslím, že to v uzavřeném prostoru nemá rád. Mě na starém stvolu již postupně vykvetlo několik květů a nyní pokvete další. Nový stvol vyrůstá podobně jako Vám. Podle pahlíz mám ale rostlinu napitější. Mám ji ale v menší ploché misce. Píšete "zalévám stále stejně". Já v zimě zaléval pouze občas, málo. Teď ale zalévám docela dost. Mezi zálivkami nechávám skoro vyschnout, ale po zálivce nechám i vodu v podmisce, aby si mohl pořádně cucnout. Připadá mi, že mám na povrchu více bílých kořenů. Nesrovnávám kvalitu našich rostlin, ale snažím se najít příčinu. Možná ve vegetaci málo zaléváte, ale mám obavu, jestli v tom vašem větším květináči to dostatečně rychle vysychá. Spíše bych se snažil pořádně to namočit a pak zase déle nechat vyschnout. Já se snažím spíše orientovat napitostí pahlíz. To je ale dobré pouze pokud má rostlina většinu kořenů v pořádku. Pokud jsou pahlízy scvrklé a rostlina je víceméně bez zdravých kořenů tak se zvýšenou zálivkou situace zhoršuje. Těžko něco takhle odhalit.
Některé věci jsou ale k nepochopení. Od pokojovek jsem měl ty malé vylahvené Psychoušky. O jedno papilio jsem přišel v piniovce v malinkém keramickém květináčku. Druhé jsem přilepil na kůru a roste hezky. Přitom to v piniovce vysychalo stejně rychle jako na kůře. Ale asi ty kořeny potřebují i proudění vzduchu, nebo něco takového. Myslím, že dospělé rostlině která není pěstována na kůře spíše vyhovuje miska než hluboký květináč. Berte to ale pouze jako mé nějaké odhady situace. Psychouš mi ale roste a kvete zatím uspokojivě. Je to ale velmi pomalu rostoucí druh a než člověk napěstuje větší trs uplyne asi spousta let. Osvětlení mám u něj jako u Katlejí a celoročně ho držím v teple.