U Záruby se zázraky nedějíKarlos píše:Zaruba: 14 pahlíz bez 4 odlomených a 2 mrtvých, odstřižených je 8. Na podzim 2016 už kytka nerostla, šanci růst měla tedy až v roce 2017, což bylo min. rok, přičemž letos ještě růst nezačla, takže se ptám, jak je možné že během jednoho roku přirostlo na stresované, nepřikořeněné kytce cca 22 pahlíz?:-) Pokud dobře počítám je jich tam cca 30. Zázraky se skutečně dějí, jak u Vizira, tak u Záruby. V poho chlapci nechci do kompostu:-)
Spíše jsem si postěžoval jakého chcípáka může někdy člověk na e-shopu koupit. Faktem ale je, že se kytka zmotořila docela rychle a tím že nekvetla tak dala energii do růstu a kořenění. Po pravdě jsem ji ale do nynějška ani moc nesledoval, takže ani nevím jestli udělala dvě pahlízy za sezonu nebo jednu.
Kytka vizira je nádherná! Nejsem odborník takový abych dokázal říci za jak dlouho mu kytka mohla narůst a nemám tudíž ani důvod ho podezírat z dezinformace. Ve svém předposledním příspěvku jsem pouze poukazoval na to, že když kytce sednou podmínky tak se rhizom dělí daleko větší rychlostí a kytka se daleko rychleji rozrůstá než když kytka z nějakého důvodu strádá- bylo to myšleno obecně.
Tak snad se mi vše podařilo vysvětlit, nerad bych tu kvůli nějakým nepřesnostem byl za "Barona Prášila"