Rupikoly

Brassavola, Cattleya, Encyclia, Epidendrum, Laelia, Rhyncholaelia, Sophronitis …
Odpovědět
radzak
Kontaktovat uživatele:

Re: Rupikoly

Příspěvek od radzak »

virens píše:Myslím , že se dost často objevují dva typy L. liliputany. Tato je větší ale více otevřená. Některé rostliny jsou kompaktnější a mají plnější a menší květy. Mám asi 4 různé liliputany ale ještě ani jedna nekvetla.

Ta kompaktnost rostlin bude zapříčiněna vnějšími podmínkami. Ve špatných se kompaktní kytky začínají vytahovat a naopak.
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
virens
Moderátor

Příspěvek od virens »

Kompkatnost u rostlin beru ale na květ to až takový vliv nemá, Zkus mrknout na góóógl do galerie ty rozdílné květy tam jsou. Já mám habitem rozdílné kytky (liliputany) ale protože ještě nekvetly nemohu tvrdit , že je to tak. jsou mírné rozdíly možná podle místa nálezu a dál množené.
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

virens píše:Kompkatnost u rostlin beru ale na květ to až takový vliv nemá, Zkus mrknout na góóógl do galerie ty rozdílné květy tam jsou. Já mám habitem rozdílné kytky (liliputany) ale protože ještě nekvetly nemohu tvrdit , že je to tak. jsou mírné rozdíly možná podle místa nálezu a dál množené.

Jistěže ty rozdíly v květech jsou dány už geneticky, ale do jisté míry se dají ovlivnit i kulturou. U rupikolních lélijí má zásadní vliv na stav rostlin i kvetení hlavně kvalita světla.
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Jedno z aktuálních kvetení - Laelia fournieri. Koupil jsem ji loni (tehdy ještě kvetení nebylo mojí zásluhou). Letos vykvetla opět a tak bych skoro řekl, že tento druh je ke kvetení více než ochotný ;)
Hezký den
Pavel
Přílohy
Laelia fournieri
Laelia fournieri
Laelia fournieri
Laelia fournieri
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

L. fournierii kvete dost ochotně. Spolehlivě nakvétá také jí podobná L. reginae, zato L. ghillanii je absulutní nekvět. Tyhle rupikoly jsou v kvetení dost náladové a příčinou toho bude nejspíš malá míra oslunění a nepřiměřená doba odpočinku.
Naposledy upravil(a) radzak dne stř 01. srp 2012 23:24:03, celkem upraveno 1 x.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Pěkně Ti ten trávník kvete,musím to ukázat manželovi
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Marti a on hned půjde oprášit sekačku, neriskuj. :lol: :lol: :lol: :lol:
Pavle, je nádherná. Takhle krásné kusy jsem nikdy nepořídil. Většinou nezapěstovanou bídu, když ona byla příznivá cena no. :oops: :oops: :oops: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Jardo to by ses divil.U nás je asi 5 sekaček a jiných strojů stále v pohotovosti.Seká tak ob den a někdy i denně.O té ostatní údržbě ani nemluvím ...On tráví čas s trávníkem a já s orchidejemi
apolenka

Příspěvek od apolenka »

L.fournieri jsem si pořídila letos na jaře od Floralie, byla bez kořenů v dost bídném stavu a momentálně to vypadá, že je na odchodu :? . Moc mě to mrzí, ale když to dopadne nedobře, pořídím si jí znovu, protože mě ten prcek uchvátil a ráda bych viděla na svým parapetu tu nádheru, co roste Pavlovi místo pampelišek :mrgreen: .
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

Jardo, tahle je od Orchids a more. Byla sice v květináči (a vršek byl opravdu hezký), ale kořenů stejně moc neměla. Chytila se ale zcela bez problémů.
Díky za pochvaly.
Hezký den
Pavel
Odpovědět