Epifitní kmen

V čem všem mohou být orchideje pěstovány?
Odpovědět
Zdenka

Re: Epifitní kmen

Příspěvek od Zdenka »

No to věřím, že se tam může něco ztratit. Obzvláště ty tvoji oblíbení drobci se klidně někde schovají. Máš toho tedy požehnaně.
Vaclav

Příspěvek od Vaclav »

Ahoj,když se na to podívám tak vidím,že mám ještě neomezeně místa na terase.Opravdu chytře a vkusně uspořádané.
Co to chladíš v těch petkách na balkóně a z ceho je ta pěkná drátěná police nahoře
Díky
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Romane..jakou tam máš vlhkost?..a to ještě koukám,že máš hadry na topení..
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

ta drátěna police je koš na elektrické kabely co mi daroval někde na stavbě elektrikář,v PETkách je voda(děšťová).Hadr tam je jen tak ,něco se zrovna sušilo.Vlhkost nevím,neměřím,ani nemám čím.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

drroman píše:ta drátěna police je koš na elektrické kabely ....
Můj manžel je elektrikář - mám ze stejného materiálu dvoupatrový regál po celé délce okna. Je to fajn
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

jj, a ty koše se dělají různé šíře i hloubky.Já bral co bylo :lol:
Karlos
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karlos »

Dr. Roman.: Jak mlžíte ty kůry nasměrované k oknu? Dá se to nějak oddálit od okenní tabule? Každopádně sympatická sbírka!
drroman
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od drroman »

Karlosi,to k oknu už není,ale bylo to 20cm od skla,jen jsem na to blbě viděl.Teď je to takto http://drroman2.galerie.cz/4661213-celkove-pohledy-mix.
Jinak ,koupil jsem takový mini hygrometr a před zálivkou je tam 40% navrchním patře ,až zaliju uvidím,dnes jsem jen rosil a to stouplo na 55%.Na spodním patře je skoro 80%,uprostřed je cca 68%.
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

V tomto případě epifitní zeď. Rhapidophora nevím si rady co dál. Jedna možnost vršek ufiknout a začít znovu. Nebo ji nechat s tím že by se plazila po makrolonu (po střeše) snad by šla za světlem do rohu. Nad ní je stříška od domu -teď je trochu ve stínu. Co to udělá nevím a hlavně v zimě na studeným makrolonu to asi nic moc. Ta mezera kde nerostou listy to je vlastně zimní krátká větrání vrchním oknem -to se jí nelíbilo .Co říkáte nechat nebo nenechat. :)NEBO to nějak zaunačit aby se plazila po té konstrukci to by nikomu nevadila ;)
Přílohy
Rhapidophora
Rhapidophora
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Jestli jí na té konstrukci, kde nikomu vadit nebude, nehrozí to prochladnutí, tak bych ji tam navedla. Když to nebude fungovat, uříznout se dá vždycky. A nebo druhá možnost, uříznout ji a uvidíš, jestli se rozvětví, nebo vyžene jen jeden nový vrchol. A podle toho se pak rozhodnout. Pak by se dala uříznout znovu a níž, aby ti po té zdi šly dvě větve. Ale až budeš mít vyzkoušeno, co udělá. Toho studeného makrolonu bych se trochu bála. Ale je to můj názor :-)
Odpovědět