Cibule, hlízy, oddenky...
Re: Cibule, hlízy, oddenky...
jetaky iris som u nas odfotil pred mesiacom, presne, bola toho plna zahrada, ta uz to doslo aj k vam. super
Na reči ma fascinuje to množstvo výrazov pre veci, ktoré neexistujú. Napríklad pravda, sloboda, spravodlivosť,...
Rozkvetla smradlavka první třídy. Sice jsem už cítil větší borce, i tak je to tedy dooooost dobrý.
Sauromatum venustum
Sauromatum venustum
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Ale není to tak hrozný. Já ji mám už třináct let, dovezl jsem si ji z výletu do indického Himálaje. Rostla nám přímo nad hotelem v Manali, v cedrovém lese. Jen jsem ji letos trochu přisušil, tak se mi hlízy poněkud scvrkly. Ale dám ji do skleníku a ona to dožene.
Co to znamená "není to tak hrozný" ? Právě jsem zkontrolovala tu svou a říkám si, aby zítra nebylo pozdě - a radši ji asi odnesu do skleníku.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Dobrý den. To nejde definovat. To záleží na každém, jak to co cítí vyhodnotí. Jestli jako smrad nebo jako vůni. Kupříkladu včera jsme na zahradě pracovali poblíž porostu Helleborus foetidus a ta mi teda smrděla daleko víc. To Sauromatum voní tak nějak nasládle a navíc krátce. Alespoň mě. Ale u mě ještě nekvete.
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Mě úžovník připadá jako jedna z nejsmradlavějších arónovitých, ale zas tolik jsem jich neočichával. Připomíná mi to zkvašenou moč, močůvku a ve skleníku je s tím k nevydržení.
Sterilní apendix se navíc zahřívá a při doteku cítíte teplo, které prý pomáhá uvolňovat zápach. Naštěstí kvete jen jeden den.
Sterilní apendix se navíc zahřívá a při doteku cítíte teplo, které prý pomáhá uvolňovat zápach. Naštěstí kvete jen jeden den.
V dubnu kvetl opět nádherně, úplně obyčejný, ale každý rok potěší 
Ja jsem musela vyndat ze skleniku i Eucomis bicolor, chocholatici. Tu normalne pestuji venku a neco mne na jare popadlo ji strcit do kvetinace.
No vune to kazdopadne neni. Lipo
No vune to kazdopadne neni. Lipo
pafka píše:V dubnu kvetl opět nádherně, úplně obyčejný, ale každý rok potěší
Nic obyčejného na něm nevidím, je krásný