Dendrobium harveyanum
Re: Dendrobium harveyanum
Nadhera! Vzdycky, kdyz si prohlizim ty jemnoucky chlupaty okraje, rikam si, jak je ta priroda uzasna, ze se neco, tak krasneho vyvinulo 
máš pravdu..každý květ má něco zvláštního,ale tento je opravdu krásný..
-
václav šmíd
Krásná kuřátka
Nádherné 
Jo, jo, tyhle roztřepené květy jsou moc hezké!
-
václav šmíd
Děkuji, jsem rád, že se líbí.
Při projíždění fóra jsem narazila na toto dendrobium, a doslova mě uchvátilo.
Jsem ale v podstatě začátečník co se orchidejí týká... Mám šanci si s touto rostlinou poradit, nebo si mám radši ještě nechat zajít chuť?
A jak dlouho vydrží v květu?
Děkuji.
Jsem ale v podstatě začátečník co se orchidejí týká... Mám šanci si s touto rostlinou poradit, nebo si mám radši ještě nechat zajít chuť?
Děkuji.
Martina
Moony píše:Při projíždění fóra jsem narazila na toto dendrobium, a doslova mě uchvátilo.
Děkuji.
Myslím, že se ho nemusitez bát je temperované.
Děkuji paní Věro.
V tomhle vlákně psala paní EvaJ, že potřebuje teplotní rozdíl mezi dnem a nocí minimálně 5 stupňů. Znamená to, že je to jediná podmínka, nebo zároveň ty noční teploty musí být pod určitou hranici, třeba 18 nebo 20 stupňů? A kolik musí mít v odpočinkové periodě?
Jsem bohužel zatím "parapetář" v bytě, rostliny které potřebují přes zimu chladnou periodu mám většinou na chodbě, kde by ale asi byla orchideji zase zima.
V tomhle vlákně psala paní EvaJ, že potřebuje teplotní rozdíl mezi dnem a nocí minimálně 5 stupňů. Znamená to, že je to jediná podmínka, nebo zároveň ty noční teploty musí být pod určitou hranici, třeba 18 nebo 20 stupňů? A kolik musí mít v odpočinkové periodě?
Jsem bohužel zatím "parapetář" v bytě, rostliny které potřebují přes zimu chladnou periodu mám většinou na chodbě, kde by ale asi byla orchideji zase zima.
Martina