Epifitní kmen
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Re: Epifitní kmen
Pěkně se to rozrůstá. 
zahradnik píše:No Kačko nádhera. To je přesně podle mého gusta. Ještě něco převislého jako Sphyrospermum, Hoya, Columnea nebo Rhipsalis a sem tam kapradina a bude to dokonalý. Ale už těď bych na něj mohl koukat od rána do večera. Můžu se zeptat na podmínky v místnosti ? Přeji hezký den.
moc děkuju
je to malá zimní zahrada, teploty v zimě i deset stupňů(noční) a denní okolo 15ti, v létě se dá dobře udržovat rozumná teplota, pokud svítí slunce, tak do 30ti stupňů. Při chladnějším počasí zálivka jednou za 2-3 dny, v létě když to jde, tak dvakrát denně. Je to jihozápadní strana.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Aha. S tou zálivkou je to trochu problem. Ale i tak je to nádhera. Zajímavé je, že tam máš celkem chladno a daří se i falenopsisy. Už se těšim, až si taky nějakou haluz pořídím. Tedy stabilní. Jak shromažďuju materiál mám to na takový provizorní akátový větvi a na bezovejch špalcích, aby to z nich šlo dobře sundat. Tak ať se daří.
zahradnik píše:Aha. S tou zálivkou je to trochu problem. Ale i tak je to nádhera. Zajímavé je, že tam máš celkem chladno a daří se i falenopsisy. Už se těšim, až si taky nějakou haluz pořídím. Tedy stabilní. Jak shromažďuju materiál mám to na takový provizorní akátový větvi a na bezovejch špalcích, aby to z nich šlo dobře sundat. Tak ať se daří.
jo to mě překvapilo taky, zkusila jsem dát dva na první zimu na zkoušku a evidentně se jim tam daří, i když fakt teplota dokáže jít pěkně dolů
Kačko, opravdu moc krásné, radost pohledět.
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Tak mě napadlo, máte někdo, stejně jako kaacka, doma epifytní kmen ? Případně nevíte o nějakém odkazu, který by mohl sloužit za inspiraci ? Tak mě napadá, že pěkně obrostlý epifytní kmen, jsem snad, krom toho kaččina, ještě neviděl. Já mám zatím jen takový provizorní, který nazývám odkládací. Je to tak skladnější. 
Naposledy upravil(a) zahradnik dne ned 24. lis 2013 21:15:04, celkem upraveno 1 x.
Hygrolon je zajímavý materiál http://www.google.cz/imgres?imgurl=http ... Q&dur=1767
-
zahradnik
- Kontaktovat uživatele:
Zdenko díka za tip. Pro blokovou kultivaci to vypadá zajímavě. Zatím ale zůstanu u černého bezu a akátu. Já měl spíš na mysli fotku již hotových, osazených kmenů a větví.