Dendrobium victoria-reginae
Re: Dendrobium victoria-reginae
To devoniánum bylo na plném světle a při původní koupi mělo pahlízy asi 30 cm a kvetlo parádně. Letos má pahlízy okolo 160cm a další nové rostou a už mají 50cm. To moschátum (vzpřímené ) ma pahlízy o průměru skoro 2 cm, takže opravdu klacky, které se jen tak neohnou ale vítr je zláme na to tata.
Ten vítr venku je jeden z důvodů proč některé kytky i orchideje neletním. Jedna vichřice před bouří a zkáza je na světě. To D. devonianum má Orchids&more. Asi ho objednám.
To ano. Je tak trochu květem (barevností) podobné D. pendulum. Ty už jsem si letos pořídil z více zdrojů. Jsou krásné i habitem, mají kratší stonky a těším se až vykvetou. D. anosmum také nádhera. Některým druhům se prostě nedá odolat 
Krásné je, ale u mě vede ten harlekýnek D. devonianum. Líbí se mi také ty roztřepané okraje. Mimochodem už ho mám objednané
. A takhle je to vždy. Něco uvidím, zalíbí se mi to a musím to mít
. Dám ho ale na kůru aby bylo menší vzrůstem. Doufám že ho udržím do 1m.
No tak to chce ještě jednoho obříka s pahlízami cca metr nádhernými voňavými květy a krajkovým pyskem. D. fimbriatum var. oculatum.
Krásné květy
Míra: Ani mi ho neukazujte nebo ho objednám
. Já jsem si ale ve skupině těch žlutokvětých vybral D. harveyanum které je sice menší ale květy jsou silně třepenité. Všechno mít nemohu, nedá se nic dělat, zahrada není nafukovací
.
zaruba píše:Míra: Ani mi ho neukazujte nebo ho objednám. Já jsem si ale ve skupině těch žlutokvětých vybral D. harveyanum které je sice menší ale květy jsou silně třepenité. Všechno mít nemohu, nedá se nic dělat, zahrada není nafukovací
.
Chcete červíka? Múžete ho mít bez objednávání. Stačí říct.