Pleione
Re: Pleione
Ty jsou nádherné ...
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Karle, však jsme se nehádali, jen diskutovali
Ale co se týká fotek, tak je rozhodně na co koukat. Mnohé z nich bych ve svojí sbírce určitě ještě snesl
Hezký den
Pavel
Ale co se týká fotek, tak je rozhodně na co koukat. Mnohé z nich bych ve svojí sbírce určitě ještě snesl
Hezký den
Pavel
Tak to je krása
Gabčo,
já si myslím, že by tam takovéto zbarvení být nemělo a myslím, že je zapříčiněno počínající virózou. Určitě jí nechte v karanténě mimo vaše ostatní rostliny. Pokud je to vir, v příštím roce se určitě projeví zřetelněji. Je tu ještě šance, že to není čistá P. pleionoides a je něčím zkřížená
Tomáši, zbarvení na základě tepelného šoku je velice diskutabilní a ani na SRGC foru jsme nedospěli k uspokojivému závěru. Já tomu ale mnoho nevěřím, vzhledem k tomu, že pěstitelé tam ukazují současně rostlinu flekatou a jiné ve stejné době a ze stejného skleníku zdravé. Kdykoli jsem toto diskutoval s Ianem, vždy jsme se shodli, že je nejpravděpodobnější příčina přítomnost viru.
K.
já si myslím, že by tam takovéto zbarvení být nemělo a myslím, že je zapříčiněno počínající virózou. Určitě jí nechte v karanténě mimo vaše ostatní rostliny. Pokud je to vir, v příštím roce se určitě projeví zřetelněji. Je tu ještě šance, že to není čistá P. pleionoides a je něčím zkřížená
Tomáši, zbarvení na základě tepelného šoku je velice diskutabilní a ani na SRGC foru jsme nedospěli k uspokojivému závěru. Já tomu ale mnoho nevěřím, vzhledem k tomu, že pěstitelé tam ukazují současně rostlinu flekatou a jiné ve stejné době a ze stejného skleníku zdravé. Kdykoli jsem toto diskutoval s Ianem, vždy jsme se shodli, že je nejpravděpodobnější příčina přítomnost viru.
K.
Pamatuju se na to, že se to nerozlousklo. Každopádně Gabčo neuděláte chybu, když se budete držet Karlova doporučení a dáte si ji pěkně stranou, aby to nešlo dál, a dejte pozor na mšice, které to roznesou raz dva. A pokud to je virus, tak se omlouvám, že jsem vás do toho uvrtal...
Fotky z Anglie jsou velmi pěkné, přestože jsem puntičkář a měl by mi být bližší Cumbletonův systém jeden hrnek - jedna pahlíza, nějak se mi čím dál víc líbí ty masy v podání Butterfielda. Asi se tam budu muset příští rok taky podívat
.
T.
Fotky z Anglie jsou velmi pěkné, přestože jsem puntičkář a měl by mi být bližší Cumbletonův systém jeden hrnek - jedna pahlíza, nějak se mi čím dál víc líbí ty masy v podání Butterfielda. Asi se tam budu muset příští rok taky podívat
T.
Karlova doporučení se určitě přidržím. Můj muž ji bude zatím izolovat u sebe v práci. Doma není tolik místa -a ta vhodná rychle obsazuji. A za nic se, Tommy, neomlouvejte, byla to moje chyba, mohla jsem si ji lépe prohlédnout a vybrat jinou (pokud tedy nemají nakažené všechno...) nebo nebrat. To je vždycky tak, když člověk něco moc chce a láme to pak přes koleno. Ale zas tak moc se nestalo 
Tomáši,
zase nerad bych dělal z Paula šílence, který si rovná pahlízky podle velikosti a v paletě barvy duhy
Fotka na mém webu je možná trochu zavádějící, takže přidávám v rychlosti ještě jednu - záběr celého skleníku. Ty samostatné K7 vpravo, co se Ti tak líbí, jsou selekce z nových křížení. Jinak má také vše ve velkých žardiniérách - jinak to snad ani nejde.
(omlouvám se za malou fotku, ale nechce mi to sežrat větší rozlišení než 200 kB
)
zase nerad bych dělal z Paula šílence, který si rovná pahlízky podle velikosti a v paletě barvy duhy
Fotka na mém webu je možná trochu zavádějící, takže přidávám v rychlosti ještě jednu - záběr celého skleníku. Ty samostatné K7 vpravo, co se Ti tak líbí, jsou selekce z nových křížení. Jinak má také vše ve velkých žardiniérách - jinak to snad ani nejde.
(omlouvám se za malou fotku, ale nechce mi to sežrat větší rozlišení než 200 kB
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Gabčo,
na těch nových fotkách se mi to už také zdá dost podezřelé. Je vidět, že Karel má velmi bystré oko.
Hezký den
Pavel
na těch nových fotkách se mi to už také zdá dost podezřelé. Je vidět, že Karel má velmi bystré oko.
Hezký den
Pavel
Já vím, dělal jsem si srandu...karel_t píše:Tomáši,
zase nerad bych dělal z Paula šílence, který si rovná pahlízky podle velikosti a v paletě barvy duhy![]()
Fotka na mém webu je možná trochu zavádějící, takže přidávám v rychlosti ještě jednu - záběr celého skleníku. Ty samostatné K7 vpravo, co se Ti tak líbí, jsou selekce z nových křížení. Jinak má také vše ve velkých žardiniérách - jinak to snad ani nejde.![]()
T.