Nejen orchideje jsou krásné

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
orchidejky

Re: Nejen orchideje jsou krásné

Příspěvek od orchidejky »

Mám na všechny velkou prosbu. Kdysy dávno měla moje babička krásnou velkou kytku, byla to cibulovina obrovská narostlá a každé léto nádhetně květla růžovými květy, které nepopsatelně nádherně voní. Šlo zřejmě o nějakou cibuli příbuznou hvězdníkům, i květní stvol vyrůstá podobně, jen květy jsou trochu jiné. Spodní části listů se obepínají a tvoří jakýsi stonek nesoucí listovou růžici nad zemí, takže ta rostlina vypadá jako palma. Před pár lety jsem se dostal k malé cibulce a tu si hned přinesl domů, hezky přirůstá, ale zatí nekvetla, takže foto květů nemám. Minulý týden jsem nafotil krásný velký trs (jaký měla i babička) v zoo Chleby. Jen bych rád věděl, jak se ta cibulovina jmenuje, sice jí budu i nadále říkat jako říkávala babička - kukuřice, ale alespoň pro ostatní bude mít opravdové jméno :lol: Za pomoc děkuju ;)
Obrázek Obrázek Obrázek
radzak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radzak »

orchidejky píše:Mám na všechny velkou prosbu. Kdysy dávno měla moje babička krásnou velkou kytku, byla to cibulovina obrovská narostlá a každé léto nádhetně květla růžovými květy, které nepopsatelně nádherně voní. Šlo zřejmě o nějakou cibuli příbuznou hvězdníkům, i květní stvol vyrůstá podobně, jen květy jsou trochu jiné. Spodní části listů se obepínají a tvoří jakýsi stonek nesoucí listovou růžici nad zemí, takže ta rostlina vypadá jako palma. Před pár lety jsem se dostal k malé cibulce a tu si hned přinesl domů, hezky přirůstá, ale zatí nekvetla, takže foto květů nemám. Minulý týden jsem nafotil krásný velký trs (jaký měla i babička) v zoo Chleby. Jen bych rád věděl, jak se ta cibulovina jmenuje, sice jí budu i nadále říkat jako říkávala babička - kukuřice, ale alespoň pro ostatní bude mít opravdové jméno :lol: Za pomoc děkuju ;)
Obrázek Obrázek Obrázek

Není to tohle: http://www.plantzafrica.com/plantcd/crinum.htm
http://www.webareal.cz/kvetyzlucni
Podstatnou součástí kultury je NAUČIT SE ORCHIDEJE POZOROVAT
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

Děkuju, domníval jsem se, že je to spíš nějaký amarylis, ale křín mě vážně nenapadl :oops: Je to tedy Crinum moorei :arrow: http://www.flickr.com/search/?q=crinum+ ... =hp#page=0
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

Právě rozkvetl svícník (mě taky Evi).
Přílohy
P8243619.JPG
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

Ma-ja, gratuluji. A děkuji, že jsi si všimla, že ten můj kvete. Já bych si toho asi fakt vůbec nevšimla :oops: :oops:
ma-ja
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ma-ja »

To víš, takový piňďa, to se lehce přehlédne :P
Věra
Kontaktovat uživatele:

muškáty

Příspěvek od Věra »

Snad se nebudete zlobit, když pošlu fotky pár svých miláčků
P1000441.jpg
P1000442.jpg
P1000443.jpg
Věra
Kontaktovat uživatele:

Re: Právě kvete 3

Příspěvek od Věra »

P1000444.jpg
P1000445.jpg
P1000446.jpg
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Vždyť nejen orchideje jsou krásné :D
pavla

Příspěvek od pavla »

Muškáty jsou překrásné. Taky to s mamkou zkoušíme, se střídavými úspěchy (a to pěstujeme jen "standardní" typy, žádnou botaniku).
Ale řízky, co si chystáme pravidelně na další rok, se letos snad chytly všechny. Teď je uchovat přes zimu. :?
Odpovědět