Nejen orchideje jsou krásné
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Oxalis jde lépe ve volné půdě. Je to ale hrozná práce na podzim vyrývat tolik malých hlízek.
Mila.J píše:Oxalis jde lépe ve volné půdě. Je to ale hrozná práce na podzim vyrývat tolik malých hlízek.
Hodně rychle se rozrůstá a bez omezení květináčem by za chvíli byl všude.
- Mila.J
- Kontaktovat uživatele:
zaruba píše:Mila.J píše:Oxalis jde lépe ve volné půdě. Je to ale hrozná práce na podzim vyrývat tolik malých hlízek.
Hodně rychle se rozrůstá a bez omezení květináčem by za chvíli byl všude.
Tak tak. V květináči ale méně. Ve volné půdě rychleji. Pokud má prostor v kořenech i listech. Raději je sázím husto. Což jim až tak nesvědčí, ale nemnoží se tolik. Za chvíli bych měl hlíz pytel a sklízel to věčnost. Prodej také nic moc. Po okolí už to má kde kdo, květinářství už neberou.
Na tuhle jsem zvědavý. Ipomea bolusii-rozrůstá se docela rychle a za každým listem je poupě. Je to rostlina pro nezaměstnané. Ráno květy rozkvétají a v 16hod už jsou odkvetlé. Bordel z květů asi také nebude malý 
Letos to vypadá i na docela slušnou úrodu oliv
Ty olivovníky se snad ani nedají zničit. Asi před týdnem mi je syn ulil že stály několik dní ve vodě a vypadají ok.
Zárubo, vypadá ten ministromek parádně obložený plody
Gabin píše:Zárubo, vypadá ten ministromek parádně obložený plody
Je to nějaký extra plodný klon. Někde jsem četl že olivovníky plodí až po třiceti letech ale pro všechny to evidentně neplatí.
Heliocereus speciosus, Mexiko, Michoacan.
Nádhera!
Tillandsia cyanea, komerční druh. Český název má dosti odpudivý- Kykatka namodralá