botanické Phalaenopsisy

Ascocentrum, Doritis, Phalaenopsis, Renanthera, Rhynchostylis. Vanda …
Odpovědět
kvusta

Re: botanické Phalaenopsisy

Příspěvek od kvusta »

Ph.fasciata je moc krásný - píšu si. :P
U mě teď "jen" equestris alba. Objednán před 2 lety u Lukscheitera, přišel s vylomeným srdíčkem. Dorostly bokem 2 nové rostlinky, jedna už se do toho dala.
Martina
Přílohy
ph.equestris alba.jpg
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

tak to bylo štěstí v neštěstí,ale teď si to vynahrazuje...
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Tenhle phal mám taky ráda, je pěkný, skladný, to že ti udělal dvě rostliny, to je super. Doufala jsem, že udělá keiku, ale tenhle je prostě nedělá. Měla jsem v úmyslu vyměnit jej za jinou barevnou varietu.
evulka

Příspěvek od evulka »

Je nádherný..
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Pěkné kvetení!
Zajímalo by mne, jaký je poměr prodaných botanických phalů : křížencům. Ti kříženci jsou asi vůbec nejprodávanějšími orchidejemi. Občas si prohlížím v řetězcích nebo i za okny paneláků jak různě barevné květy mohou mít.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Hybridní phaly rozhodně jsou nejprodávanější, hlavně proto, že jsou nejdostupnější, kvetou bohatě a dlouho. Naprostá většina na nich začínala. Po čase začnou být trošku nudné a ani ta barevná rozmanitost to nemění. Pak se začne hledat něco dalšího. Ale nejspíš to takhle není u každého. Ale nic proti nim nemám, jsou to krásný kytky.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

zaruba píše:Pěkné kvetení!
Zajímalo by mne, jaký je poměr prodaných botanických phalů : křížencům. Ti kříženci jsou asi vůbec nejprodávanějšími orchidejemi. Občas si prohlížím v řetězcích nebo i za okny paneláků jak různě barevné květy mohou mít.

Těch kříženců určitě víc, hlavně oprti botanice jsou levnější a když by jim chcípla tolik je to nebolí,ale botanické jsou nádherné.Měla jsem jich hodně a dostala se mi do nich nějaká houbová choroba a některé mi odešly....ale asi si je znovu pořídím....uvidím někde černé tečky a už z toho šílím, ale v přírodě jsou na tom stejně...
eleonen

Příspěvek od eleonen »

Hybridy berou někde dokonce jako spotřební, tj. jako řezané květiny. Dekorace v luxusnějších hotelech, a když odkvetou tak se vyhazují a kupují nové.
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

eleonen píše:Hybridy berou někde dokonce jako spotřební, tj. jako řezané květiny. Dekorace v luxusnějších hotelech, a když odkvetou tak se vyhazují a kupují nové.

Vím, že to tak je. Ale je mi to líto. Je to živá bytost, aspoň já to tak vnímám.
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Včera jsem byla u Luda a krásně mu kvete P.mariae má tři stvoly, P.venosa, P.manii, krásné podívání..... ;) ;) ;) ;) Věra
Odpovědět