Ph.fasciata je moc krásný - píšu si. U mě teď "jen" equestris alba. Objednán před 2 lety u Lukscheitera, přišel s vylomeným srdíčkem. Dorostly bokem 2 nové rostlinky, jedna už se do toho dala. Martina
Tenhle phal mám taky ráda, je pěkný, skladný, to že ti udělal dvě rostliny, to je super. Doufala jsem, že udělá keiku, ale tenhle je prostě nedělá. Měla jsem v úmyslu vyměnit jej za jinou barevnou varietu.
Pěkné kvetení! Zajímalo by mne, jaký je poměr prodaných botanických phalů : křížencům. Ti kříženci jsou asi vůbec nejprodávanějšími orchidejemi. Občas si prohlížím v řetězcích nebo i za okny paneláků jak různě barevné květy mohou mít.
Hybridní phaly rozhodně jsou nejprodávanější, hlavně proto, že jsou nejdostupnější, kvetou bohatě a dlouho. Naprostá většina na nich začínala. Po čase začnou být trošku nudné a ani ta barevná rozmanitost to nemění. Pak se začne hledat něco dalšího. Ale nejspíš to takhle není u každého. Ale nic proti nim nemám, jsou to krásný kytky.
zaruba píše:Pěkné kvetení! Zajímalo by mne, jaký je poměr prodaných botanických phalů : křížencům. Ti kříženci jsou asi vůbec nejprodávanějšími orchidejemi. Občas si prohlížím v řetězcích nebo i za okny paneláků jak různě barevné květy mohou mít.
Těch kříženců určitě víc, hlavně oprti botanice jsou levnější a když by jim chcípla tolik je to nebolí,ale botanické jsou nádherné.Měla jsem jich hodně a dostala se mi do nich nějaká houbová choroba a některé mi odešly....ale asi si je znovu pořídím....uvidím někde černé tečky a už z toho šílím, ale v přírodě jsou na tom stejně...
eleonen píše:Hybridy berou někde dokonce jako spotřební, tj. jako řezané květiny. Dekorace v luxusnějších hotelech, a když odkvetou tak se vyhazují a kupují nové.
Vím, že to tak je. Ale je mi to líto. Je to živá bytost, aspoň já to tak vnímám.