asfaloth píše:drroman píše:taktéž se mi jeden povedl dendrophal odrovnat(když jsem ho donesl,nekoukl jsem co má mezi kořeny-byla tam hnusná nacucaná kostka podivné hmoty) ,kořeny jsem očistil a dal jsem ho do košíku a čekal(cca 3 měsíce)
minulý týden měla ta nová pahlíza 5cm kořeny tak jsem rostlinu dal do květináče
Tak presne aj ja som to mala tak - kúpené v supermarkete, a korene boli obalené v takej tuhej žltkastej hmote-ako nejaké napité drevo mi to pripadalo, a vôbec boli úplne zakrpatené (nechápem, prečo to sadia do takého bordelua potom, keď im rastlinka podrastie, tak ju len prešupnú do väčšieho kvetináča
) Aj ja som korene očistila, chvíľu nechala postát v destilovanej vode a dala do malého kvetináča s novou kôrou. Aspoň viem, že treba tak dlho čakať - na Vianoce sa kuknem, či mu už narástli dostatočné korene na to, aby mohol ísť do trochu väčšieho.
Ešte by si mi mohol napísať, ako často si ho polieval? Ty si asi musel častejšie, keď si ho mal v košíku. Ja mám plný kvetináčik...
Pro začátek je lepší koupit pár rostlin v dobrém zdravotním stavu a ověřit si na nich, jak mi jejich pěstování půjde. Až pak zachraňovat chcípáky.