ESTRACA píše:Ja som s ňou problémy nemal. Rástla a kvitla pravidelne. Ale to bolo ešte v minulom tisícročí v Mexiku. Mnoho rastlín skončilo v nemenovanej BZ, kde boli aj označené do mojej budúcej zbierky. Bohužiaľ, všetko sa "stratilo". No a už som sa nedostal na lokalitu, aby som to napravil. Takže osobné skúsenosti v našich podmienkach nemám.
Ak by niekto mal pre mňa životaschopný kus, nejakú výmenu by sme vymysleli. Spomenul som si na sľúbenú historku, pohľadám fotku a napíšem.
Miro.
Chce to pravidelně sledovat přízpěvky na tomto fóru

Nedavno jsem psal, že ji má v nabídce
http://www.elsner-orchideen.de/shop/ za 35Euro. Jsou to krásné květuschopné rostliny- dovoz z Jižní Ameriky. Má je tam ještě stále.
Zítra mi od ní dorazí balík. objednal jsem E. citrinu a Catasetum schmidtianum. Pro citrinu už mám připravenou kůru, jen přilepit. Z toho velikého trsu nedokáži nic odlomit- utrhlo by mi to srdce

Chci ho pěstovat stále do většího trsu.
Dodnes si vzpomínám jak v Oaxace ve městečku San Juan del Estado měli na náměstí takový řídký dub a v rozsoše větví jsem viděl asi 2 m nad zemí největší citrinu. Měla okolo 50ti cm v průměru. Celý trs živý nádherný s listy při okrajích- prostě něco neskutečného. Bylo tam ale několik domorodců a tak jsme před nimi nechtěli vzbuzovat pozornost že nás zajímají orchideje. Tak jsem si ji jen letmo prohlédl a ani ji nenafotil. Dodnes toho lituji, protože takovou kytku již asi neuvidím, jedině že bych se podíval na to místo znovu. Věřím tomu, že tam ještě je, protože byla snadno dosažitelná, ale spíše to vypadalo, že si ji tam domorodci pěstují jako nějakou svoji chloubu. Z náměstí ji také asi nikdo neukradne, když v horách jich byla spousta. Takže myslím má docela dobré vyhlídky