Habenaria medusa (syn. H. myriotricha)
Re: Habenaria medusa (syn. H. myriotricha)
Moje habenarie už asi zdechla. Vršek byl uhnilý a byly tam takový ty miniaturní bílý háďátka. Prostředkem vyžraná/vyhnilá díra až doprostřed pahlízy. Máte někdo představu, jestli se to ještě dá zachránit? já si myslím, že shnije celá

Gabča píše:Moje habenarie už asi zdechla. Vršek byl uhnilý a byly tam takový ty miniaturní bílý háďátka. Prostředkem vyžraná/vyhnilá díra až doprostřed pahlízy. Máte někdo představu, jestli se to ještě dá zachránit? já si myslím, že shnije celá![]()
![]()
Tak to vidím černě. Možná, še by se dala reklamovat?
kajmii píše:To jsem měla asi štěstí, mě lístečky vydržely (zatím). Stejně pochybuju, že se to podaří, už má skoro opadávat a místo toho raší a ještě takhle pomalu...
Kajmii, jaký je současný stav?
- kajmii
- Kontaktovat uživatele:
Zdenka píše:kajmii píše:To jsem měla asi štěstí, mě lístečky vydržely (zatím). Stejně pochybuju, že se to podaří, už má skoro opadávat a místo toho raší a ještě takhle pomalu...
Kajmii, jaký je současný stav?
Stejný
Když se podíváš vedle do fora a přečteš si, jak postupovala ta Wiolanina, tak je jasné, že začátek je hrozně pomalý. Tak budem čekat a doufat. Ta moje možná trošku popolezla, ale jen trošku. Tak rosím a prosím...
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
tak hlásím, že už rozkvétáme. Jak jste na tom ostatní ? Zimovala jsem v normální pokojové teplotě, naprosto nasucho a začátkem února jsem začala rosit substrát a pomalu zálivku zvyšovat.
To už? To je teda fofr. Vždyť jsem tam byl nedávno? Je krásná.....
-
Natasha
- Kontaktovat uživatele:
Paráda. Už sa teším na fotku s plným kvitnutím.
. Bála som sa ju objednať, že sa mi nepodarí prezimovať hľuzu. Ale teraz to vyskúšam.
EvaJ píše:tak hlásím, že už rozkvétáme. Jak jste na tom ostatní ? Zimovala jsem v normální pokojové teplotě, naprosto nasucho a začátkem února jsem začala rosit substrát a pomalu zálivku zvyšovat.
Mám teprv prťavý lístky. Je to nějaký rozbitý...Tvoje je krasavice a na plně rozkvetlou se moc těším. Přidej prosím něco více podrobností - substrát, světlo, teplota. Děkuji a gratuluji
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Zdenka píše:EvaJ píše:tak hlásím, že už rozkvétáme. Jak jste na tom ostatní ? Zimovala jsem v normální pokojové teplotě, naprosto nasucho a začátkem února jsem začala rosit substrát a pomalu zálivku zvyšovat.
Mám teprv prťavý lístky. Je to nějaký rozbitý...Tvoje je krasavice a na plně rozkvetlou se moc těším. Přidej prosím něco více podrobností - substrát, světlo, teplota. Děkuji a gratuluji
Zdeni, na straně 2 tohoto vlákna jsem dala rady, které mi mailem poslal pan Haager. Držela jsem se jich. Žádné studené zimování, hezky v teple.