Tvoje Ph měření - amatérské, ale jak se tedy nazývá to moje pouze lakmusovým papírkem? Možná diletanství

Se štěrkem Tě asi zklamu. V kaktusové zemině mám pouze přimíchanou mramorovou drť 4-8mm která je běžně k dostání v OBI. Jinak kačírek, písek a trocha kompostu. Ph jsem ještě od přesazování neměřil. Koření to ale krásně. Je to samej šutr. Po zálivce mokré a za chvíli zase na prach vyschlé. To se kaktusům líbí

Já nějak nerozumím těm odlišnostem Dolomitický vápenec a vápenec. Myslím si, že Dolomitický vápenec je normální vápenec z Dolomit v Itálii. Má tu někdo nějaké informace že vápenec právě z Dolomit je pro kytky nějak speciálně vhodný? Dělal někdo nějaké pokusy na kytkách nebo alespoň rozbory? Také si myslím, že i v Dolomitech se budou vlastnosti z jednotlivých lomů podstatně lišit a to nejenom barvou.
Také rozdíly Vápenec a Mramor mi nepřipadají podstatné. V mramoru je možná ten hořčík a také více jiných prvků a je tvrdší, ale je to podstatné když hnojím s hnojivem se stopovými prvky? Když přidám mramor tak bych možná měl hnojit hnojivem které neobsahuje hořčík či železo? To bádání pak ale nemá konce. I u lidí se přeci zjistilo, že pokud někdo vyrůstá v optimálním prostředí tak je nakonec náchylnější k chorobám, protože jeho imunitní systém skoro nefunguje. Možná ne úplně nejlepší přirovnání

.
Mě stačí vápenec do trávníku jako jemná součást vápnění a mramorová drť jako přídavek do substrátu.
Čas který takto ušetřím věnuji pozorování a pěstování kytek