Dendrobium laevifolium

Bulbophyllum, Cirrhopetalum, Dendrobium ...
Odpovědět
samamalo

Re: Dendrobium laevifolium

Příspěvek od samamalo »

Nevím zda to nepatří do složky vlastní pokus, ale nelze publikovat. D laevifolium jsem rozdělil , jedno nasadil do ploché misky s dobrým odtokem a druhé na klacek.
To v misce pravidelně kvete, na klacku nikoliv. Nicméně kultura má být "teplá" tak ho mám ve skleníku.
Pahlízy jsou zakulacené, tak 1,5 cm vysoké, takže to foto je nějaký kříženec.
Přílohy
Dendr. laevifolium.jpg
Dendr. laevifolium _pahlíza.jpg
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Nikdy by mě nenapadlo zasadit tak malou kytku do tak veliké misky, bral bych to jako zbytečné mrhání místem a i bych si myslel, že to neporoste. Jak ale vidím Vám jde super. Člověk se holt někdy nestačí divit :o
Věra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Věra »

Já jsem koupila dendrobium jako laevifolium a nakonec je to D.hibikiki........Věra
evulka

Příspěvek od evulka »

Krásné na tom zeleném mechu ;)
Naposledy upravil(a) evulka dne pát 19. srp 2016 15:23:11, celkem upraveno 1 x.
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Krasne laevifolium a s tim mechem to vypada nadherne! Ten mech mate z lesa? A pod mechem je normalni kurovy substrat?
samamalo

Příspěvek od samamalo »

Vezmu to v pořadí, miska má průměr 12 cm a byl jsem inspitovaán tam, kde jsem to koupil https://www.orchideenwlodarczyk.de/shop ... p-397.html kde byla kytka v podobné misce.
Mech je z míst, kde porůstá kameny a vydrží i sucho.
Miska je naplněná kůrovým substrátem, když to přeschne, tak to chce z misky vypadnou, ale stačí to na pár vteřin ponořit do vody, kytka se musí v misce podržet jinak by vyplavala a druhý den je to OK.
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Obrázek

Obrázek Obrázek

vloni kvetly téměř půl roku a letos opět...já je miluji....i když ...2 roky jsem bojovala se sviluší,která přišla jako bonus při koupi....
evulka

Příspěvek od evulka »

Marta1 píše:Obrázek

Obrázek Obrázek

vloni kvetly téměř půl roku a letos opět...já je miluji....i když ...2 roky jsem bojovala se sviluší,která přišla jako bonus při koupi....

Marti jsou opravdu kouzelné, také se mi moc , moc líbí , ale myslím , že pro ně nemám vhodné podmínky.. :(
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Opravdu nádherné rostliny- jako by ani nebyly živé ale spíše z vosku :lol:
Marta1

Příspěvek od Marta1 »

Evi...myslím,že nemám extra podmínky a nebýt toho zubožení svilušema tak by byly ještě lepší...D. creme je v kůře...růžové na tom bylo hůře ,tak jsem zkusila experiment...dala jsem ho do směsy kůry a kamínků/Lechuza pon/ tak ob den postříkám ráno, lehce substrát a taky listy/samozřejmě i nechtěně květy,nic jim to neudělá/...nedávám je ven na letnění,ze strachu ze sviluší...a zatím se jim daří....
Odpovědět