Nejen orchideje jsou krásné
Re: Nejen orchideje jsou krásné
Tak uz aj ja mam svoj prvy ibistek. Zakupeny v supermarkete so zoschnutymi poloroztvorenymi kvetmi. Dala som ho rovno von a konecne sa jeden kvietok rozvil 
Tohle je velice krásná převislá kytička do závěsů. Kvete jako vzteklá. Nevím sice jak se jmenuje ale říkali, že ji neudržím přes zimu. Udržel a nádherně kvetla celou zimu ve skleníku. Po přesazení na jaře kvete opět bohatě.
Mandevila?
Vypadá to tak. Tu jsem úspěšně zahubila, nevím proč. Je moc pěkná, trošku závidím.
Opravdu nevím ale byla pověšena pod pergolou už v květnu a přežila mráz -6°C. Zapoměl jsem ji ten večer uklidit. Také jsem si myslel, že je po ní.
Je zajímavé, že tento venkovní ibišek má velice malé listy ale zato velice bohatě kvete a to každoročně.
- hanafaranova
Tyhle ibišky se mi moc líbí, nechcou ale se mnou kamarádit. 
Míra píše:Tohle je velice krásná převislá kytička do závěsů. Kvete jako vzteklá. Nevím sice jak se jmenuje ale říkali, že ji neudržím přes zimu. Udržel a nádherně kvetla celou zimu ve skleníku. Po přesazení na jaře kvete opět bohatě.
Taky možná Dipladenie.
Mám pocit, že jsou to dva názvy pro jednu kytku.
Niekde som citala, ze mandevila, sundavila a dipladenia je to iste. Ja mam tiez cervenu, len som ju pred tromi rokmi zosmykala az prilis, takze zakvitla az tento rok. Ale kvietky mala krasne!