Stanhopea

Gongora, Lycaste, Maxillaria, Paphinia, Stanhopea ...
Odpovědět
Kyra

Re: Stanhopea

Příspěvek od Kyra »

Pavle, gratuluju. Mě se teď chystá Stanhopea gibbosa, tak to snad dopadne.
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Tk jsem dnes mohl konečně vynosit dospělé Stanhopey k namočení ven a zjistil jsem, že pohromadě je to už pěkná sbírečka včetně těch menších, kde si ještě na květ nějaký ten rok počkám.
Přílohy
orchideje 067.jpg
orchideje 069.jpg
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

No pěkné pěkné -koukám že tam nemáte ani fleku jednoho :D
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

No zatím se vede. Už se těším, až se to rozkvete. Až dorostou ty menší, tak mi to zabere dost prostoru ale pokud vím, tak Vy tam máte místa dost že? :lol: A výběr je opravdu slušný jen tři jsou neurčené přímo z přírody což je z 25 druhů docela málo. Až pokvetou, mám slíbené určení, tak uvidíme. Jeden z nich už znáte ale na to si netroufli ale mají prý někoho v Anglii. :P
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

Občas si říkám kam to vše povede :ugeek: :lol:
Fleky mám částečně po zimě jen na jedné rostlině a to je Stanhopea hernandezii a to mě mrzí.
Až to pokvete (snad pokvetou zase)-to bude krása.Minulý rok se mě povedlo u jedné Stanhopeje být doma když právě nastal čas rozvíjení květů.Jinak to potvory vykonaly vždy, když jsem byla v práci .Šlo o Stanhopea costaricensis.Začlo to dopoledne. Do skleníku svítilo pěkně sluníčko -nikdo doma-bydlím v tíché části města -takže klídek. Stojím pod těma poupatama a čekám co kdyby. Pak to začalo .Bylo slyšet pvní lupnutí květní lístek vyletěl nahoru-lístek po lístku ,květ byl otevřen .Lup lup další a ta vůně.......Stanhopeje se rozvíjejí docela rychle. Je to blbost ale prostě paráda no .Pak vykvetla ještě jedna jiná Stanhopea a ty dvě rozdílné vůně se promísily v něco neposatelného trochu i šíleného :lol:
Míra
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Míra »

Tak to máte kliku, mám je tolik let a nikdy jsem to neviděl Otec mi říkal, ža když dědovi kvetla tak to lupnutí jak se otevře květ je slyšet. Snad to trefím, až budu v důchodu. Jinak se traduje, že málo kterému botanikovi se povedlo vidět v přírodě Stanhopeu kvést. To jsem četl, z mojí hlavy to není. Čert ví co je na tom pravdy.
dejv

Příspěvek od dejv »

Haki, tak to je paraaada! To musel byt zazitek!
HAKI
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od HAKI »

To lupnutí je dost silné je určitě slyšet .Něco málo jsem i fotila ale moc se to nedalo ,protože jen stojíte a koukáte.Byl to zatím můj nejsilnější zážitek s orchidejemi. Ale to je tím že je mám krátce. Vůně je podle mě podobna žvýkačkám .
Přílohy
S1.jpg
S2.jpg
3..jpg
S5.jpg
Marion
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marion »

Haki!!Náádhera!!!Nádherná barvička!!
kaacka3

Příspěvek od kaacka3 »

určitě mi poradíte.....mám jí holku nechat vyvázanou a nebo s ní do košíku.....zatím jsem jí viděla jen v košíku, né vyvázanou......co myslíte?
ObrázekObrázek
Odpovědět