Viróza
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Viróza
Řekl bych, že to na virózu nevypadá. Někdy to udělá nějaký postřikm nestříkala jste to něčím?
To jste mě potěšil Paphio, děkuji
naposledy jsem postřikovala proti červcům - Applaud, pak Mospilan, ale už je to asi rok, spíš víc, od té doby jsem nic nepoužila. Tenkrát mi odešel po postřiku květní stvol, který se vyvíjel u jiné pahlízy. Přemýšlela jsem ještě o tom hnojení, možná jsem to přepískla nebo špatný poměr NPK? Fakt je, že při viróze by asi i špatně rostla, ale roste jako vzteklá a květů je na ní taky spousta. Při viróze by asi byly květy špatné všechny, že?
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Některé virózní rostliny rostou dobře, někdy jsou virózy v latenci, to znamená že rostlina nemá žádné příznaky, jen je infekční.
Naposledy upravil(a) Paphio dne ned 10. zář 2017 7:58:12, celkem upraveno 1 x.
Tak a co teď s ní?? Z jedné strany má střevíčníky, které snad případnou virózu nedostanou, z druhé ale podobnou oncidiovitou kytku...mám ji pro jistotu izolovat? Ale to teda fakt nevím, kam ji dám 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Co se střevíčníků týká, tak se sice traduje,že jsou vůči virózám odolné, dle http://www.ladyslipper.com/paphfaq.htm je však jejich nakažení rovněž možné. Izolace je v tuto chvíli asi to nejlepší, co lze udělat.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
Ajaj, tak Vám moc děkuji a jdu přemýšlet, kam s ním..
Co myslíte, je to viroza? jedno Zygopetalum úplně odešlo, a Phalaenopsisy jsou též nějak postiženy:
Myslím, že jde o bakteriózu způsobenou vlhkostí. Nerosíte rostliny na noc, při větrání, studenou vodou nebo naopak při slunečním svitu? Ten nový list u faleňáku je asi také od sluníčka.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
U phaleňáků bych to taky tak viděla, ale ty poslední tři snímky - je to podezřele mozaikovité, tam bych odhadovala spíš virosu, ne?