Encyclia mariae
Re: Encyclia mariae
Teď je venku a v zimě 12-14 v noci,14-16 ve dne. Nesnáší tolik slunce jako citrina.
krasavice
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Radek: kdy stěhuješ letněné rostliny z placu domů či do skleníku?
Koncem září nebo i déle. Záleží na počasí.Jak jsou noční teploty kolem 5 stupňů jdou do skleníku.Teplomilné dříve.Žádné rozmazlování.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
naprosto úžasná ! Jak snáší teď ty horké dny ? Jak ji venku uchladíš ?
Několikrát za den celou pergolu postříkám,tím udržím teplotu 28-30°C a to ty chladný kytky celkem snáší.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Tak se taky připojuju s chválou, nádherný květ.
opravdu parádní kousek, mám ráda zelené květy, a tahle kombinace s bílou je úžasná
Gratuluji ke kvetení.
Radek2 píše:Encyclia mariae-menší příbuzná Encyclie citriny, ale neméně krásná. Obě náročné na pěstování, jako většina vysokohorských orchidejí.
Radku nemám slov, co ta příroda dokáže, hluboce pčed ní smeknout....a před tvým pěstováním
nadhera!
na mariae mam zalusk tuto jar,
ako ju pestujete? zima, sucho, vela svetla a na korku?
ja som si vysnivala davnejsie citrinu... podarilo sa mi kupit v lete, ked ma na nu upozornil jeden mili známi
dostala som ju na korku, nejako sa jej nechcelo rast, ale ked som k nej pridala mach rozmyslela si to a zacala ako besna
som vazne zvedava ci sa niekedy dopracujem ku kvetu, ale teoreticky by jej nemalo nic chybat okrem dobrej vole

na mariae mam zalusk tuto jar,
ja som si vysnivala davnejsie citrinu... podarilo sa mi kupit v lete, ked ma na nu upozornil jeden mili známi
dostala som ju na korku, nejako sa jej nechcelo rast, ale ked som k nej pridala mach rozmyslela si to a zacala ako besna
Aktuálna zbierka: 70ks
http://xristie9.rajce.idnes.cz/
http://xristie9.rajce.idnes.cz/