začátečnické pokusy:-D
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
Re: začátečnické pokusy:-D
Helisko, když si poradíš s Miltoniopsisem, tak si poradíš i s dalšími rody. Jen tak dál a ať se daří.
to EvaJ: děkuju, zatím vypadá dobře, dnes jsem ji přesadila, takže teprve se uvidí:-)
No a dnes přibyla další, cambria beallara eurostar, nemohla jsem odolat:-) ale Vy to jistě znáte:-)))
No a dnes přibyla další, cambria beallara eurostar, nemohla jsem odolat:-) ale Vy to jistě znáte:-)))
Dobrý den,
chci se jen zeptat, jestli to fialovění květů na fotce je "pouze" počátek opadávání? Přinesla jsem si jí před týdnem domů a nejsvrchnější květ teprv rozkvétal, tak se mi zdá divné, že by tak brzo odkvétala, nebo je to tím jak jsem jí přenášela domů z obchodu v těhle teplotách? A jestli mi odkvete, tak mám uříznout stonek u listu a nechat jí na zimu být, nebo mám nějak přihnojovat?
Děkuji za odpovědi
chci se jen zeptat, jestli to fialovění květů na fotce je "pouze" počátek opadávání? Přinesla jsem si jí před týdnem domů a nejsvrchnější květ teprv rozkvétal, tak se mi zdá divné, že by tak brzo odkvétala, nebo je to tím jak jsem jí přenášela domů z obchodu v těhle teplotách? A jestli mi odkvete, tak mám uříznout stonek u listu a nechat jí na zimu být, nebo mám nějak přihnojovat?
Děkuji za odpovědi
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Ano, červenající květy odkvétají. Důvodů může být víc a asi by to všechno bylo jen hádání. Každopádně po odkvětu je třeba květní stvol odstřihnout u báze.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Když se rozhodujete jestli něco vyhodit nebo něco zkusit vyberete si co?
Tak tohle je můj pokus a jsem docela zvědavá jak je ta parožnatka(druhový název neznám asi bifurcatum)drsná -je jen na kůře s trochou rašeliníku pro obalení kořenů pro začátek .Prostě mě tady zbyla .Vlhkost mám, pokles zimní jí zatím nevadil -v botanický roste i na kamenech -no tak se uvidí...taky vytváříte nějaký pokusy?
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Parožnatky je ve skleníku lepší sázet do košíku, který časem obrostou. Na kůře má přece jen méně živin. Do substrátu se doporučuje bukové listí nebo polorozložená buková listovka.
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jo Paphio to je jasný ale já chci zkusit něco jinýho bestii už jednu mám -ale zase je parožnatka dobrý stínidlo pro pafíčka.
Když nepůjde -neporoste tak se nedá nic dělat ,přišlo by mě to zajímavý na efekt má to tak i garnet - http://garnet007.rajce.idnes.cz/ZIMNI_Z ... AG1869.jpg Bližší fotky parožnatek jsem u garneta nenalezla.Já ji přidělám do něčeho a přímo na zeď .
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Haki: V Liberci pěstují parožnatky výhradně epifyticky a mají s tím dobré zkušenosti. Jsou přivázány na jakýchsi dubových prknech s kůrou i bez, které jsou zezadu spojeny dvěma příčnými deskami. Prkna jsou velde sebe, aby to mělo potřebnou šířku pro přiléhavé listy.
http://www.rostliny.net/show.php?adr=Pl ... aHands.jpg
http://www.rostliny.net/show.php?adr=Pl ... aHands.jpg
- HAKI
- Kontaktovat uživatele:
Jasně děkuju za foto super .Jo prosím tě nemají tam Platycerium madagascariense zajímá mě jak roste jak vypadá.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
HAKI píše:Jasně děkuju za foto super .Jo prosím tě nemají tam Platycerium madagascariense zajímá mě jak roste jak vypadá.
Platycerium madagascariense je nejvzácnější v kultuře a prý nejhůře pěstovatelný druh. To patrně souvisí s tím že to je myrmecofyt. Mé rostlině to nikdo neřekl a tak roste dobře. Myslím že ho v Liberci ani nemají nebo jen v depozitním skleníku, veřejnosti nepřístupném.