Orchideje Čr a Sr

Byli jste na přírodních stanovištích a chcete se o svoje zážitky podělit? Chystáte se na cesty a sháníte informace?
Odpovědět
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Orchideje Čr a Sr

Příspěvek od olaw »

Taky jsme byli na louce a přinesli jsme si akorát klíšťata, ale taky rostou.....
zuzana

Příspěvek od zuzana »

Naša oblasť je na kliešte vraj najbohatšia na Slovensku.Aspoň nejaké prvenstvo. :(
Přílohy
lM 083.jpg
lM 112.jpg
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

ta druha fotka, to je orchidej?jaka? u nas v lese za barakem toho roste docela hodne, vcera jsem na to koukal ze co to asi je, vypada to uplne stejne jak na te druhe fotce, zatim jen poupata. co to teda je?
zuzana píše:Konečne rastú...
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Vyfoť to!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :o :o :o :shock: :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

vyfotim ale ted uz asi ne :-)) je to tam sama srna, zajici a ja nevim co jeste za dinosaury :-)) no ale je to uplne stejne jak na te fotce,2 listky s nejakyma poupatama, je tam ale toho celkem dost. napadlo mne ze to bude nejaka orchise ale moc jsem tomu neveril, hlavne ani nevim co to je.roste to opravdu hned v lese za barakem.
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

A není to to o stránku dříve, to by byla Cephalanthera longifolia neboli okrotice dlouholistá / prilbovka dlholistá.....
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

miro píše:ta druha fotka, to je orchidej?jaka? u nas v lese za barakem toho roste docela hodne, vcera jsem na to koukal ze co to asi je, vypada to uplne stejne jak na te druhe fotce, zatim jen poupata. co to teda je?

Miro je to Bradáček vejčitý, jedna z našich zatím hojných orchidejí, z mého pohledu je nádherná, ale naštěstí pro ní až tak moc zdobná není a proto jí nikdo nerýpe do zahrádky, byť jí lze snadno pěstovat ;)
Naposledy upravil(a) orchidejky dne pon 03. kvě 2010 22:02:58, celkem upraveno 1 x.
orchidejky

olaw píše:A není to to o stránku dříve, to by byla Cephalanthera longifolia neboli okrotice dlouholistá / prilbovka dlholistá.....

Jardo počítáme jedna, dva, tři ;) Já bych tu třetí spíš tipnul na Cepalanthera damasonium - Okrotice bílá
orchidejky

Tuhle procházku ti závidím, ještě chvíli počkám a vyrazím taky ;)
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Když on to Miro asi smazal, to co psal předtím, že ta fotka, kterou myslel, už tam není a že je to ta třetí. A je to C. longifolia, už jsme jí tu probírali a že by se přetransformovala do damasonie?"?"?"?"? :lol: :lol: :lol:
Odpovědět