Rašeliniště

Ostatní témata, která s orchidejemi třeba ani vůbec nesouvisí.
Odpovědět
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: Rašeliniště

Příspěvek od olaw »

A tady pár pohledů, jak to vypadá, když na rašeliništi odtává sníh.
ObrázekObrázek

A letošní první květ v tomto nepříznivém počasí.
Obrázek
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavelheger »

No koukám co ty kytky všechno vydrží. Já teď vůbec nevím jak to vypadá u nás doma na skalce. Když přijdu domů z práce je tma. A když jsem doma tak je mlhovno a deštivo, že by ani psa nevyhnal. Tak co bych tam dělal já, že :lol:
Hezký den
Pavel
Paphio
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paphio »

Když byly dcery malé, říkal jsem jim: Holky, musím vás naučit ženské logice. Tak tahle kytka se jmenuje čemeřice černá, protože kvete bíle...
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Paphio píše:Když byly dcery malé, říkal jsem jim: Holky, musím vás naučit ženské logice. Tak tahle kytka se jmenuje čemeřice černá, protože kvete bíle...

:lol: :lol:
olaw
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od olaw »

Paphio píše:Když byly dcery malé, říkal jsem jim: Holky, musím vás naučit ženské logice. Tak tahle kytka se jmenuje čemeřice černá, protože kvete bíle...

Jojo, máte pravdu. Manželka tuhle logiku čemeřice nedokáže pochopit do dneška. No, není to nic, co by jí zajímalo, tak se to dá pochopit. :D :D :D
tommy

Příspěvek od tommy »

Entomologové mají taky takové pořekadlo, zní: "Mšice hrachová (Acyrtosiphon pisum) se jmenuje maková, protože žije na řepě." Souviselo to s původním českým pojmenováním téhle mšice a nesprávným určením hlavní hostitelské rostliny, nebo tak nějak...
T.
LionAslan

Příspěvek od LionAslan »

To máte stejný, jako když ve filmu Cesta do hlubin študákovy duše, herec Plachta určoval motýli a diktoval Modrásky.
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Jardo, jak se má Tvoje rašeliniště? Na podzim budu dělat nějaké malé úpravy na skalce a počítám s jeho vybudováním. Tak mě hlavně zajímají jeho potencionální obyvatelé :mrgreen:
Díky
Pavel
orchidejky

Příspěvek od orchidejky »

pavelheger píše:Jardo, jak se má Tvoje rašeliniště? Na podzim budu dělat nějaké malé úpravy na skalce a počítám s jeho vybudováním. Tak mě hlavně zajímají jeho potencionální obyvatelé :mrgreen:
Díky
Pavel

Sice nejsem Jarda, ale rašeliniště mám taky, spíš takové sezónní, mám tam většinou kytky co nepřežijou zimu - mucholapku a dvě špirlice, v živém rašeliníku, líbí se mi to, z orchidejí tam mám švihlík vonný a jde mi tam jako o život, už se těšim až pokvete. Chtěl bych tam zkusit šoupnout i prstnatce, ale nechtěj se mi dělit, tak až se zadaří šoupnu tam i je :mrgreen:
http://orchidejky.rajce.idnes.cz/Kvetin ... 000268.jpg http://orchidejky.rajce.idnes.cz/Kvetin ... 000269.jpg
pavelheger
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Romane, neměl bys celkový pohled na rašeliniště?
Díky Pavel
Odpovědět