Cymbídium a minicymbídium
-
vera pokorna
Re: Cymbídium a minicymbídium
Ok, děkuji, taky se mi zdá, že lepší je ho dát prostě do větší nádoby, s novým substrátem.
Určite nedeliť, ak sa chceš dopracovať k viacerým kvetným stvolom. Prikladám fotku ako kvitlo mne minulý rok malo 12 kvetných stvolov, mojou šikovnosťou zostalo 11. Tento rok bude mať len 5, ale zanedbala som hnojenie.
Já se přikláním k přesazení jako Tommy, ten substrát vypadá špatně úplně bych ho oklepala pryč, ale rozhodně bych nedělila a zasadila do stejně velké nádoby nebo jen minimálně větší,má rádo , když se opírá o stěny, ale taky nejsem odborník
,jen vlastní zkušenost
Silvia, máš ho moc pěkné, mě nakvétalo a manžel na něj pustil asi chladný vzduch a bylo po květech, příště zůstane jen ve skleníku...
Silvia,valím oči
jak máte překrásné cymbo,klidně je můžete propůjčovat na výstavy,určitě na něj musíte být"pyšná",já bych teda byla. 
Hani, nádhera viď? Já myslela,že mě terí, když mi to začalo hnědnout....ale teď jak mám probrémy se žaludkem, jsem pomalu na zabití,přijdu z práce a jsem unavená, příští středu už snad bude líp, uvidím co mi řeknou na fibroskopii a to pak začíná výstava
Vieri, Hani ďakujem, som rada, že sa im u mňa darí. Sú tak nenáročné a pritom také krásne. Vierka ja tým mojím vetrám aj v zime dosť intenzívne, ešte sa mi nestalo, aby zhodili puky. Moja rada je asi taká, že k vykvitnutiu chcú naozaj veľmi chladno a potrebujú aj veľa svetla. Ja s nimi nič extra nestváram.
Silvia.
měla jsem je ve skleníku, mělo stvoly dlouhé asi 15 cm, tak jsem jej vzala domů do ložnice kde netopíme, na okno a stvoly začaly hnědnou nevím proč....1x týdně jsem jej zalila...
měla jsem je ve skleníku, mělo stvoly dlouhé asi 15 cm, tak jsem jej vzala domů do ložnice kde netopíme, na okno a stvoly začaly hnědnou nevím proč....1x týdně jsem jej zalila...
Věro,už sis sama odpověděla,odnesla jsi ho ze skleníku,kde máš jak si psala někde 10 i mín stupnů a dala si ho do baráku,kde je teplota jak píšeš 18stupnů,tak proč asi ti opadly květy?
Já už jí to povídal u ní doma hi hi, ale to mě neposlouchala. V tom skleníku je můžeš mít celoročně, ale to by jsi musela na kukandu dolů viď? Tak jsi ho musela mít u sebe a ono tě za to potrestalo. Ale Věro, nic si z toho nedělej, mě letos nepokvete ani jedno kromě toho C. dayanum, které zatím ještě nezklamalo.