epifitní košíček

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
Odpovědět
tercinka

Re: epifitní košíček

Příspěvek od tercinka »

EvaJ: takže myslíte, že by tohle dendrobko mohlo jít i do plastovýho květináčku?
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Dají se taky použít díraté plastové košíčky co používaj akvaristi na rostlinky, já v něm mám farmerko a zatím se tváří spokojeně.
NatasaZoubkova

Příspěvek od NatasaZoubkova »

Ahoj Evo,já si lámu hlavu se substrátem.Ty si ho mícháš,nebo kupuješ?Některé orchideje mi přijdou,že bych měla prřesadit-phalaenopsisykZdají se být moc vtěsnané v květináčcích.Nataša
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tercinka píše:EvaJ: takže myslíte, že by tohle dendrobko mohlo jít i do plastovýho květináčku?

Tercinko, uvidíš, až ho přineseš domů. Pahlízy má rákosovité, poměrně slabé, ze začátku bych určitě volila květináček s hodně propustným substrátem, aby po zalití rychle vyschl. Jinak toto dendro hledej spíš pod názvem glomeratum, ale prodejci používají názvy oba. Nechci tě od košíčku zrazovat, ale já v něm dendro ještě nezkoušela, takže nemůžu moc radit. Ale pokud jsem měla problémy s uhnívajícími kořeny, většinou to byl problém velkého květináče. Každopádně až ho budeš mít, dej vědět jak s ním bouješ a pošli foto.
tercinka

Příspěvek od tercinka »

Já už ho mám totiž objednané :lol:
U těch C.H.Orchids...vyzvednu si ho v Dráždanech. Na vaši radu jsem si tedy objednala plasťáčky malých velikosti.
Určitě se zase ozvu, s botanikou skoro žádné zkušenosti nemám, takže budu tápat...
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tercinka píše:Já už ho mám totiž objednané :lol:
U těch C.H.Orchids...vyzvednu si ho v Dráždanech. Na vaši radu jsem si tedy objednala plasťáčky malých velikosti.
Určitě se zase ozvu, s botanikou skoro žádné zkušenosti nemám, takže budu tápat...

tak držím palce a budu čekat na zprávy
Kyra

Příspěvek od Kyra »

Natašo, objednej si substrát od Lukscheiterů má ho namíchaný za 25,- Kč/l. Mám v něm všechny phalenopsisy a evidentně jim jde k duhu.
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

chci se zeptat ohledne kosiku na stanhopea.prodavaji se takove ty klasicke drevene jak je na fotu na prvni strance. dal by se takovy kosik vyrobit i z vetvy ze stromu?myslim ze by to slo,snad by to nemelo vadit. otazka ale zni, jake vetve by byli na vyrobu kosiku nejlepsi aby to treba nevadilo korenum.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

mám jeden "umotaný" vlastníma rukama z vinné révy, z prutů, které jsem střihala v zimě. Jestli chceš foto, tak musíš počkat do soboty, dřív to nestihnu :(
miro
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od miro »

ok, klidne pockam.budu rad.
no ja bych to chtel udelat z nejakych vetvi ale nevim jaky strom na to pouzit.
Odpovědět