Masdevallia - foto
Re: Masdevallia - foto
Věra: Ludo striatellu s velkou pravděpodobností nemá. Ale má spoustu jinejch. Ty o kterých mluvíš, jsou hybridy.
Asi snese vyšší teploty, ale je to drobek, v bytě bude problém se zaléváním.
EvaJ: květy se teprve otvírají, je jich na kytce víc než třicet.
Masdevalií ted kvete zhruba 20 a pokvetou i velmi krásné druhy, co ještě nekvetly. Řekl bych, že budeš mít štěstí.
Asi snese vyšší teploty, ale je to drobek, v bytě bude problém se zaléváním.
EvaJ: květy se teprve otvírají, je jich na kytce víc než třicet.
Masdevalií ted kvete zhruba 20 a pokvetou i velmi krásné druhy, co ještě nekvetly. Řekl bych, že budeš mít štěstí.
MilanP
krásné a bohaté kvetení na rostlině - pěkná podívaná
krásné a bohaté kvetení na rostlině - pěkná podívaná
Tak se zadařilo a vykvetla Masd. princeps. Je to sice jen jeden květ ale na Masd. velký asi kolem 5 cm .
Neměl jsem zatím moc času na podrobnější zkoumání klim. podmínek ale před zimou vše napravím .
Neměl jsem zatím moc času na podrobnější zkoumání klim. podmínek ale před zimou vše napravím .
virens: princeps a příbuzenstvo (Durae) jsou temperovaný kytky z Peru, až na druh ayabacana, ta je snad i teplomilná. Mám tady u sebe reginu, narostla krásně, ale asi kvůli teplotám nikdy nevykvetla.
5 cm by měl mít květ na šířku, je to tak?
5 cm by měl mít květ na šířku, je to tak?
Milane, má slabých 5cm ale jinak obr!! vůči jiným. Tedy zatím největší. Ale ta barva! už se těším na křížení. Asi pořídím mikroskop už na to nevidím. Kvete Masd. virgo-cuencae ale foto ještě nemám.
Masd. harradurae kvete na dvakrát poprvé 15 květů podruhé 10 květů. Fakt miniatura.
Masd. harradurae kvete na dvakrát poprvé 15 květů podruhé 10 květů. Fakt miniatura.
Re:Masdevallia virgo-cuencae
Nový import a viditelně se jí daří udělala dva květné výhony .
Tak mám nakonec bílou chladnomilnou,ale přesný název nemám,ale dopracuji se k němu
Milane,
ty jsi takový odborník na Masdevalie, chtěla bych do toho skleníku tyto:
M.coccinea
M.ignea
M.lucernula
Jak jsem psala teplota v zimě tak 8-12 st. Chtěla bych s trochu většími květy, co ty na to jako odborník?
ty jsi takový odborník na Masdevalie, chtěla bych do toho skleníku tyto:
M.coccinea
M.ignea
M.lucernula
Jak jsem psala teplota v zimě tak 8-12 st. Chtěla bych s trochu většími květy, co ty na to jako odborník?
-
Otylka M.
Chtěla bych také zkusit nějakou Masdevallii,ale nevím jakou. Mám k dispozici pouze parapet v cihlovém baráku na severní stranu, dobře mi tam jde i kvede paph.insigne teď tam pokvete i delenatii.Takže spíše tempreované až chladné prostředí. Může mi, prosímn, nekdo poradit? Ráda bych samozřejmě botanickou, třeba žíhanou. Děkuji Otylka.
Já mám bílou tovarensis a pořád kvete od listopadu, zalévám ji do misky. Na Ž.exotice byl pán, ten ji má taky, zaléval zvrchu a říkal listy mu žloutly a jakoby uhnívala,pokud je chladno nesmí se tolik zalévat,ale to snad každý zná...