Vliv octových výparů na orchideje?

Teplota, světlo, letnění či zimování, skleník nebo parapet, květináče, truhlíky, mísy ...?
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Re: Vliv octových výparů na orchideje?

Příspěvek od EvaJ »

maruska píše:Pokud vím, tak třebna růže jablka přímo nesnášejí. Pokud dáte do blízkosti kvetoucí růže jablko, tak fofrem odkvete. Bohužel jsem se o tom sama přesvědčila s takovým krásným pugétem, do rána bylo po něm :(

ani já nejsem chemik, takže ty reakce jsou mi dost utajené, ale orchideje, mám vyzkoušeno u phalů, reagují na jablka naprosto nehorázně - do rána shodí všechny květy, zvláště, když ty jablka jsou hodně zralá.
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Na jakou vzdálenost se vám to podařilo? Je mi jasné, že když pod kytici postavím na misce jabka, tak to takhle dopadne, ale má to vliv i dva, tři metry od nich?
maruska

Příspěvek od maruska »

No, to by mě taky zajímalo. Já měla tenkrát ta jablka cca metr od kytek. Každopádně od té doby dávám pro jistotu jablka do lednice nebo do špajzu ;)
Katka
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Katka »

Tak určitě to bude záviset na směru proudění vzduchu v místnosti, ale budu muset ty jabka taky honem přešoupnout, aby mi nezrušily nakvétající cymbidko.
Naposledy upravil(a) Katka dne čtv 22. říj 2009 22:36:23, celkem upraveno 1 x.
EvaJ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od EvaJ »

tu vzdálenost si už moc nepamatuji, navíc manžel všechno neustále přemísťuje, ale odhaduji to tak kolem metru, možná míň.
Odpovědět