Zygopetalum
Re: Zygopetalum
Taky jedna fotka, květ jako dlaň. Zfoceno 1. ledna 2009. Největší rostlina v mým skleníku.
Děkuju Všem za rady.
Uvidím, co se s tím dá dělat.
- miro
- Kontaktovat uživatele:
ahoj katko,
to vis ze je to mozne. a muzes se tesit na kvety, na zygu ti 100 procentne rostou kvety, az ti to rizkvete tak sem dej fotku.
to vis ze je to mozne. a muzes se tesit na kvety, na zygu ti 100 procentne rostou kvety, az ti to rizkvete tak sem dej fotku.
Katka píše:Z cvičných důvodů bych ji zkusila zachránit, praxe se opravdu hodí.
Mám taky drobný dotaz k zygopetalu. Kdy nasazuje květní výhony? Letos mám první, koupila jsem ho v květnu kvetoucí, po odkvětu přesadila, zálivku mělo jen opatrnou, Začalo tvořit dvě nové pahlízy, jsou necelých 10cm vysoké a vypadá to, že už z nich raší znova květní výhony. Je to možné?
Pekny den.
http://luludi.rajce.idnes.cz/
http://luludi.rajce.idnes.cz/
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
To MilanP: krásný květ, měl by i krásně vonět, podle toho, co jsem si čuchla v boatnické.
To Saffron: Tak se časem ozvi, jak pokračuješ, držím palce.
To Miro: Jo, za víkend povylezly a jsou to zřetelně květní puky, jen mě překvapilo, že tak rychle po odkvětu a vlastně při začátku rašení pahlízy. Takaž nakvete, fotnu.
To Saffron: Tak se časem ozvi, jak pokračuješ, držím palce.
To Miro: Jo, za víkend povylezly a jsou to zřetelně květní puky, jen mě překvapilo, že tak rychle po odkvětu a vlastně při začátku rašení pahlízy. Takaž nakvete, fotnu.
Prosím o zkušené rady. Pěstujete někdo zygopetala pouze v bytě bez letnění? Za jakých podmínek. Prosím poraďte. Můžu je dát sice v létě ven, ale když budu chtít aby na ně nepršelo, budou na slunci a když budou ve stínu tak na ně bude pršet, chtěla bych je mít doma.
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Já ho měla od května na SV okně , protože nemám možnost ho mít kryté před deštěm, ale bylo na setrvale větraném okně a po poklesu teplot tam mám puštěný větráček přes spínací hodiny. Zatím vypadá, že se mu daří dobře, kvetlo poctivě přes měsíc.
Taky mě to nedalo a koupila v létě ve slevě za 137kč,bylo odkvetlé.Do podzimku jsem ho měla na dešti spolu s ostatníma kytí.Pak jsem ho dala do ložnice na východní okno a ted má na květ,co nevidět pokvete.Jsem napnutá jak kšandy,jak bude vůbec vypadat květenství.... 
- Katka
- Kontaktovat uživatele:
Tak pak určitě fotni
A nenadělaly se u na dešti moc fleky na listech?
Katko,nenadělaly asi jsem měla víc štěstí jak rozumu,když jsem ho tam klidně nechala,až pokvete tak fotnu. 
jak moc se zygo teď přes zimu má zalévat? Mám ho na severozápadním okně v nevytápěné ložnici s trvale otevřenou ventilačkou. Je tam přes zimu tak 10 až 15°C. Zatím ho jen mírňoučce rosím na substrát.