Catasetum schunkei

Catasetum, Cycnoches, Cymbidium, Mormodes ...
zaruba

Re: Catasetum schunkei

Příspěvek od zaruba »

Těžko říci, já se moc v určování druhů nevyznám. Nepřipomíná mi to ale ani schunkei ani barbatum :cry: To zimní kvetení je většinou takové nedotažené. Snad se více ukáže někdy v létě.
zdenekraab

Příspěvek od zdenekraab »

Ta druhá rostlina bude Catasetum schunkei, ale se samičími květy, které nejsou vybarvené jako samčí květy.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1320262.JPG
zdenekraab píše:Ta druhá rostlina bude Catasetum schunkei, ale se samičími květy, které nejsou vybarvené jako samčí květy.

Na to jsem koukal hned na začátku, ale má to mechanismus samčích květů. Tedy vystřelovací část i fous jako spouštěč. Nyní jsem to ale zkusil odpálit abych viděl více a neodpaluje to. Ještě to budu zkoušet později. Ty květy jsou takoví zvláštní bastardi :)
cheron

Příspěvek od cheron »

Žiaľ neporadím, lebo sa nevyznám, ale je moc pekné !
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

zdenekraab píše:Ta druhá rostlina bude Catasetum schunkei, ale se samičími květy, které nejsou vybarvené jako samčí květy.

Samičí květy podle netu vypadají hodně jinak
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Odpalovací mechanismy jsou nefunkční takže něco je v nepořádku. Jsem zvědavý jak dopadne kvetení v době vegetace.
zaruba

Příspěvek od zaruba »

P1320301.JPG
Při plném otevření květu začaly fungovat i odpalovací mechanismy. Takže je to samec. Ten květ je ale takový dosti zvláštní. Pokud by někdo věděl o co jde byl bych rád za typ. Nějak se mi nezdá ani schunkei ani barbatum :cry:
Zdenka

Příspěvek od Zdenka »

Ještě mne napadlo cristatum v alba formě, ale taky to není zcela přesné,
zaruba

Příspěvek od zaruba »

Zdenka píše:Ještě mne napadlo cristatum v alba formě, ale taky to není zcela přesné,

No asi je to nejblíže těm mým květům. Děkuji za zjištění, asi si tam ale napíši jmenovku s otazníkem. Jsem zvědavý jak bude vypadat letní kvetení, jestli se to nějak nevybarví. Květy docela intensivně voní. Něco jako mentolovo-peprná vůně.
Odpovědět