Houba na Paphiopedilum
Re: Houba na Paphiopedilum
Není to dostatečně vidět, chtělo by to větší fotku a detailnější pohled 
Nova9000,
já bych to tak tragicky neviděl. Spodní listy odpadly a výhon vypadá dobře i když jsou fotky hodně malé. Důležité jestli nejsou shnilé kořeny. To se ze snímku nepozná. Chce to drobnějšíí substrát aby jednou za 5 dní až týden mírně vyschl a opatrně zalívat. Pokud je nějaký flíček nestříkat celou rostlinu ale z fungicidu co je po ruce udělat kašičku a natřít jen flek. Pokud bude rostlina v kondici lze stříkat fungicidem preventivně před zimou.
já bych to tak tragicky neviděl. Spodní listy odpadly a výhon vypadá dobře i když jsou fotky hodně malé. Důležité jestli nejsou shnilé kořeny. To se ze snímku nepozná. Chce to drobnějšíí substrát aby jednou za 5 dní až týden mírně vyschl a opatrně zalívat. Pokud je nějaký flíček nestříkat celou rostlinu ale z fungicidu co je po ruce udělat kašičku a natřít jen flek. Pokud bude rostlina v kondici lze stříkat fungicidem preventivně před zimou.
Děkuju, očistila jsem, co se dalo, dala nový substrát, jsem opatrná se zálivkou.... čas ukáže....
Hezký den všem.Nebudu psát soukromou zprávu,ten problém by mohl zajímat víc lidí.Co bych vědět od pana Kláta jak dopadl s tou houbou(?) na těch střevících .Vloni jsem koupil od číňanů v Praze henryanum,na kterém se objevily hnědé skvrny od špiček listů postupovaly až k srdíčku,list seschnul,hned ale začal růst nový.Rostlina má asi 5 růžic,no spíše růžiček,to sesychání napadá všechny listy.Teď jsem vedle ní postavil druryi a napadlo to i tuto rostlinu .Prosím o pomoc!
Petr48, Paph. druryi je jedno ze špatně pěstovatelných střevíců. U mne trpělo velkým nočním poklesem teplot v zimě. Dlouho jsem pátral jak jej donutit dobře růst. O květu jsem vůbec neuvažoval. Až v době internetu když jsem už Paph. druryi a Phal.
giganteum daroval byly informace jak Paph. druryi pěstovat. Někde jsem se dočetl, že základem je u tohoto druhu jemnější substrát s podílem rašeliníku plus vápenec ale dobrou drenáží. Doporučovali keramický květináč. Je známý špatnou tvorbou kořenů. A myslím, že ten váš kořeny moc nemá. Pak se objevují různé choroby které souvisejí přímo se stavem rostliny. Myslím si, že Paph. henryanum také nemá kořeny.
giganteum daroval byly informace jak Paph. druryi pěstovat. Někde jsem se dočetl, že základem je u tohoto druhu jemnější substrát s podílem rašeliníku plus vápenec ale dobrou drenáží. Doporučovali keramický květináč. Je známý špatnou tvorbou kořenů. A myslím, že ten váš kořeny moc nemá. Pak se objevují různé choroby které souvisejí přímo se stavem rostliny. Myslím si, že Paph. henryanum také nemá kořeny.