Pleione
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pleione
Návod na pěstování byl již před časem přidán na http://www.orchidej.net/pestovani/pleione.html
Momentálně pěstuji Pln. limprichtii, formosana, formosana alba a hybrid Shantung.
Pro začátek doporučuji Pln. limprichtii, která je v ČR relativně dobře dostupná a zřejmě i nejjednodušší na pěstování. Všechny druhy zimuji v suchém substrátu, v květináči, v němž rostly v předcházející sezóně a v nevytápěné dílně, kde při dlouhotrvajících celodenních mrazech klesá teplota i mírně pod nulu.
Přiznám se ale, že Pln formosana mi už dva roky nechce kvést. Přisuzuji to tomu, že v minulých sezónách nevytvořily dostatečně silné pahlízy. Letos jsem je proto zasadil do výživnější směsi a hodlám vydatněji hnojit.
Hezký den
Pavel
Momentálně pěstuji Pln. limprichtii, formosana, formosana alba a hybrid Shantung.
Pro začátek doporučuji Pln. limprichtii, která je v ČR relativně dobře dostupná a zřejmě i nejjednodušší na pěstování. Všechny druhy zimuji v suchém substrátu, v květináči, v němž rostly v předcházející sezóně a v nevytápěné dílně, kde při dlouhotrvajících celodenních mrazech klesá teplota i mírně pod nulu.
Přiznám se ale, že Pln formosana mi už dva roky nechce kvést. Přisuzuji to tomu, že v minulých sezónách nevytvořily dostatečně silné pahlízy. Letos jsem je proto zasadil do výživnější směsi a hodlám vydatněji hnojit.
Hezký den
Pavel
Krásné kousky
No potěš,radši se do pleonek pouštět nebudu,vypadá to na pěstování spíš pro profíky.

Zapomněla jsem dodat,že jsou krásné a moc. 
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Pro profíky? To snad ani ne
Ale mám je rád proto, že jsou krásné, rychle se množí, v létě jsou na zahradě a přes zimu u ledu, takže se o ně po většinu roku nemusím starat. Pár drobností to ale chce vychytat a pokud je člověk nemá kam dát na zimu, tak je to problém.
Hezký den
Pavel
Hezký den
Pavel
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Pavle, tak to je krása:-)
Pavle, velmi pěkné kytky a jako vždy perfektní fotky. Souhlasím s tím, že to nejsou těžké kytky - stačí splnit jen několik základních podmínek a pak je většina opravdu snadná. Dokud jsem je pěstoval na plesnivé a studené verandě otočené na severovýchod, byly skvělé a bezproblémové. Drahý skleník z dvoukomůrkového polykarbonátu se v letošním jarním počasí nechutně přehřívá, proto mám problémy. Ale já na to přijdu, pleionek se prostě nevzdám!
Pavle, ten Shantung vypadá velmi neobvykle, nevíte, co to je za klon?
T.
Pavle, ten Shantung vypadá velmi neobvykle, nevíte, co to je za klon?
T.
-
pavelheger
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
Tommy, rostlina nebyla kupována jako klon, pouze jako křížení.
Pavel
Pavel
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
pro příznivce pleionek, našla jsem náhodou tyto stránky http://www.ground-orchids.de/a/pleione.htm