Cattleya maxima
Re: Cattleya maxima
Také se mi chystá
. Tohle je spolehlivá a moc pěkná katleja.
EvaJ píše:vykvetla mi letos poprvé, mám ji třetím rokem od Ecuagenery.
Gratuluji, je nádherná! Mně teprve rozkvétá, ale asi bude světlejší. Až se rozvine, tak snad vyfotím....
Evo, ta je krásná
, já jí letos zachraňuju, je z mamčiný "podchlazený" sbírky zpočátku letošního roku, ale snad to dáme. I když byla skoro na odchodu zmátořila se přes léto natolik, že vyhnala tři nový výhony, udělala mi radost, beruška
.
Já celou tu skupinu od C. labiaty a dál naprosto nemiluji. Jsou to beztvaré hadráky. To jsou mi milejší všechny slušné hybridy která z nich vznikly. Ale celá sekce bifoliátní je má krevní skupina i když jsou to velké rostliny.
Evo je pěkná. Gratuluji
...a také vykvetla moje druhá Cattleya maxima. Tahle navázaná je podstatně menší, než ta první v květináči.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
vyvázaná vypadá moc pěkně !
Prosím, poraďte,
moje Cattleya maxima se po letnění a přestěhování do chladnější místnosti rozhodla vyhnat novou pahlízku. Asi přece jenom i při větrání bylo ještě před pár dny docela teplo. Mám cattleyu dát do tepla aby nový výhon vyrostl a popohnat ho nebo ji nechat v chladnu a nezalévat? Celé léto trucovala a když má spát , tak nespí. Díky. Lenka
moje Cattleya maxima se po letnění a přestěhování do chladnější místnosti rozhodla vyhnat novou pahlízku. Asi přece jenom i při větrání bylo ještě před pár dny docela teplo. Mám cattleyu dát do tepla aby nový výhon vyrostl a popohnat ho nebo ji nechat v chladnu a nezalévat? Celé léto trucovala a když má spát , tak nespí. Díky. Lenka
-
Karlos
- Kontaktovat uživatele:
Žádné výrazné období klidu nepotřebuje. Roste celoročně, ale v zimě pravda mnohem méně. Snížení teplot jí neuškodí, ale rozhodně se nejedná o nějaký chladnomilný druh. Podle mě se pokojovýma teplotama nic nepokazí.