Miluji skalky a skalničky, leč nemohu říci, že bych v nich byl vzdělán. Latinské názvy bohužel neznám. Jinak každé jaro mně uchvátí modrý Rhododendron údajně z Himalájí i to ostatní.
Přílohy
Naposledy upravil(a) Míra dne úte 26. dub 2011 19:01:52, celkem upraveno 1 x.
Mám prosbičku na všechny, nutně bych potřeboval určit tuhle malinkou krásnou skalničku, určo patří ke koatcovitým, ale copak je zač netuším, je to takový krásný prcek
A ještě přidám mojí nejoblíbenější narcisku, kam se na ní hrabou přešlechtěné kytky z Holandska a ta její vůně, prostě bomba
Svého času jsem pěstovala Lewisie cotyledon. Měla jsem na skalce takové kryté sušší místečko to bylo důležité hlavně v zimě.Nad touto částí kde byly rostliny je malá stříška -tak tam moc nepršelo. Tyhle kytky se nesmí moc v zimě přemokřit-raději vůbec.Drenáž nutná a je lepší je zasadit do kopečku aby voda lépe odtékala.Někdo je i zakrývá např.sklem na zimu. Vždycky jsem je chtěla zkusit pěstovat v zídkách horizontálně (rostliny mají kořen jak pampeliška)-někde jsem to viděla na netu ,byly to fotky z parků - to tedy bylo něco .No už k tomu nedošlo protože na místě skalky je dnes moje zimní zahrada.