Guarianthe aurantiaca (Cattleya aurantiaca)
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Re: Guarianthe aurantiaca (Cattleya aurantiaca)
Nevím, foto je z netu. Předpokládám tak 10 cm, otec je má až 13.
No připadá mi to jen jako nažloutlá Rhyncho. glauca. Pokud budou semenáče za rok tak možná po 7-8 letech pokvetou a nikde není záruka, že budou vypadat jako na fotu, jsou to prostě semenáče.
Trošku mi připomíná tuhle moji Cattleju hybrida 
Jo jo, pro svojí barvu je nejpoužívanější do křížení. Tady je rodič jasně patrný.
- Paphio
- Kontaktovat uživatele:
Míra píše:No připadá mi to jen jako nažloutlá Rhyncho. glauca. Pokud budou semenáče za rok tak možná po 7-8 letech pokvetou a nikde není záruka, že budou vypadat jako na fotu, jsou to prostě semenáče.
Primární hybridy se moc něštěpí. Varírují jen v barvě. Našel jsem několik fotografií přes Google, ale nažloutlé se nevyskytují. Barva je od sytě žluté po oranžovou, tvar qětu se téměř neliší.
Cattleya aurantiaca
První kvetení po 4 letech od získání. Byla na kůře, ale tam se jí moc nevedlo,tak šla do květináče.
Re: Cattleya aurantiaca
Pěkná barva.
Je suprová.
Radku, mně se vůbec neotevřela a hned se mrcha samosprášila. Teď mi tu pomalu bobtná semeník a květ už je suchý. Nevydržel ani týden.
Radku, mně se vůbec neotevřela a hned se mrcha samosprášila. Teď mi tu pomalu bobtná semeník a květ už je suchý. Nevydržel ani týden.
- EvaJ
- Kontaktovat uživatele:
olaw píše:Je suprová.
tak koukej ten semeník opatrovat, ne, že ho urveš !
dejv píše:První kvetení po 4 letech od získání. Byla na kůře, ale tam se jí moc nevedlo,tak šla do květináče.
Nádhera!